AJÁNLÓ
 
14:12
2015. 08. 17.
Mind hazai, mind nemzetközi szinten számos olyan változás van folyamatban, amelyek következtében...
A bejegyzés folyatódik
 
14:12
2015. 08. 17.
Azt hinné az ember, hogy a bankok a legnagyobb, leggazdagabb ügyfeleiket igazán megbecsülik,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:12
2015. 08. 17.
802 olyan magyar ember akadt, aki 30 millió forintnál többet tartott Quaestor kötvényekben....
A bejegyzés folyatódik
 
14:12
2015. 08. 17.
Év végén jellemzően megnő a megtakarítási kedv is, már csak azért is, mert sok jó akcióra...
A bejegyzés folyatódik
 
14:12
2015. 08. 17.
A tőkevédett alapok mindig népszerűnek számítottak bizonyos befektetők között, hiszen a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
0 Komment
0 Reblog

Hogyan válassz privát bankot?Amennyiben már eldöntöttük, hogy privát banki kiszolgálásra vágyunk (és pénzünk is megvan rá), akkor még meg kell hoznunk egy nehéz döntést: melyik szolgáltatót válasszuk? Ezt első körben meghatározza, hogy mekkora likvid vagyonunk van erre a célra. Ha ez nem korlátozza jelentősen a választási lehetőséget, akkor jön az igazi dilemma: hogyan lehet különbséget tenni a hasonló szolgáltatók között? Mutatjuk, mi mentén lehet meghozni a döntést!

A bizalom

Kezdjük talán a legnehezebbel: melyik szolgáltatóban lehet megbízni? A méret mindenképpen valamilyen összefüggésben van ezzel (minél nagyobb, annál jobb), de nem ilyen egyértelmű ez a kapcsolat. Vegyünk egy egyszerű példát: a „Citi” nevét nevét mindenki ismeri, ugye? Hisz a világon szinte mindenhol ott van, 200 éve létezik. És ki ismeri a Rahn & Bodmer nevét? Magyarországon valószínűleg senki, vagy néhány tucat ember. Pedig az egyik legpatinásabb svájci privátbankról van szó, ami csaknem 270 éves. De nekik nem az a céljuk, hogy a világon mindenki ismerje őket, sőt! Kifejezetten örülnek, ha kevesen ismerik őket, arról viszont gondoskodnak, hogy azok, akik a célcsoportjukba tartonak, tudjanak a nevükről.

Sokaknak fontos Magyarországon is, hogy közismert szolgáltatót válasszon, de míg az OTP-t mindenki ismeri, addig egy átlag befektetőnek lehet, hogy nem mond semmit a Concorde Alapkezelő, vagy a Gutmann neve, pedig a szakmán belül mindenki számára világos, hogy a hazai privátbankok krémjéhez tartoznak. Van néhány buktató, ami sűrűbben fordul elő egyes szolgáltatóknál, mint másoknál.

De akkor végül kiben is bízhatunk? A közismert nagyokban, vagy a manufaktúra-szerű kis rejtett kincsekben? Sajnos nincs egyértelmű válasz. Mindkettő csoportban lehetnek kontárok és szélhámosok, valamint tisztességes szolgáltatók is. Mi a magunk részéről azt tudjuk javasolni, hogy

  1. gyűjtsünk minél több személyes tapasztalatot az egyes szolgáltatókkal
  2. kérjünk ajánlást ismerőseinktől és
  3. hallgassunk meg független szakértőket is, például a Bankmonitor.hu pénzügyi tanácsadásának keretében
  4. kis összegekkel szerezzünk tapasztalatot az egyes szolgáltatóknál, próbáljuk ki őket!

A fenti négy forrásból valószínűleg már meg tudjuk majd állapítani, hogy ki lehet a megfelelő nekünk. Persze fontos, hogy a tanácsokat és tapasztalatokat a saját céljainkhoz, ízlésünkhöz és anyagi helyzetünkhöz mérjük. Ha egy vagyonos ember luxusautót vesz, akkor a legdrágább vadiúj sorozatgyártott Mercedes-t választja, egy kisszériás kézzel készült autóritkaságot, netán egy gyönyörű veteránt választ ugyanazért a pénzért? Ízlések és pofonok...

A vagyon mérete

Amennyiben egy meghatározott pénzösszegünk áll rendelkezésre, akkor ezáltal a kínálat is jelentősen szűkül. 50-60 millió forint alatt mindössze 5 szolgáltató közül válogathatunk Magyarországon. Ebben a kategóriában klasszikus vagyonkezelésre sajnos nem lehet számítanunk. Itt inkább érvényesül az az elv, hogy amennyi pénzünk van, azt a szolgáltatót választjuk, bár mi ettől inkább óva intenénk.

Magyarországi privát banki szolgáltatók

Szerintünk sokkal jobb több szolgáltatóhoz szétosztani a pénzünket, mint egy helyen tartani, csak azért, hogy valamelyiknél megüssük a privátbanki szintet. Ha van összesen 100 millió forintunk, mi sokkal előbb választanánk vele 3 különböző, 30 milliós, vagy 2 ötvenmilliós belépési korláttal rendelkező szolgáltatót, mint egy százmillióst. A szolgáltatásunk valószínűleg nem lesz olyan profi (a magasabb belépési korlátnak elvileg exkluzívabb szervízt is kell jelentenie), de a diverzifikáció miatt nagyobb biztonságban leszünk és lesz alkalmunk tapasztalatot szerezni, összemérni, hogy miben különbözik egyik szolgáltató a másiktól.

50-60 millió forint felett már találunk tanácsadás (amikor nekünk kell meghozni minden döntést) mellett vagyonkezelési szolgáltatást (amikor minden döntést meghoz helyettünk a vagyonkezelő) is. Aki már ekkora összeg felett rendelkezik, annak a méret már nem jelent jelentős korlátot. Természetesen a 100 milliótól (vagy épp az 1 millió eurótól) elérhető szolgáltatókról le kell mondanunk, de a többi között szabadon válogathatunk.

A privát banki szolgáltatás

Ha a méret problémán már átlendültünk, akkor el kell döntenünk, hogy milyen típusú privát banki szolgáltatásra vágyunk. Ha tanácsadás mellett döntünk, akkor is más szempontokat kell figyelembe vennünk, mint amikor klasszikus vagyonkezelésbe adjuk a pénzünket.

A tanácsadás esetén érdemes nem csak a szolgáltatás díját figyelembe venni. Itt (mint egy tranzakciós számla esetén) az összköltség is fontos. Mert hiába ingyenes a szolgáltatás, ha az értékpapír számla vezetési díja, illetve főként a befektetések vételi és eladási díja olyan magasra rúg, hogy összköltségben magasabb díjterheléssel számolhatunk, mintha a privát banki szolgáltatásért külön fizettünk volna.

Ráadásul a tanácsadás esetén nagyon fontos, hogy milyen alapok érhetőek el az adott szolgáltatónál. Ha csak a saját alapok közül lehet válogatni, akkor máris nehezebben találjuk meg az igényeinknek megfelelő alapot, mintha több alapkezelő nagy számosságú alapjai közül válogatnánk.

Megkeresnéd a hozzád illő befektetési alapot? Segítünk!

Ha fogékonyak vagyunk befektetési alapokon kívüli befektetésekre (pl. egyedi részvény), akkor fontos lehet, hogy milyen piacokat érhetünk el az adott szolgáltatóval, és mindezt mennyiért.

Ha túl sok saját, speciális termék (pl. strukturált termékek) szerepel az adott szolgáltató kínálatában, amit átlagemberként nehéz megérteni, ez is lehet intő jel. Természetesen itt is igaz a pénzügyi alapszabály, hogy csak olyan terméket szabad megvennünk, amit értünk is. Ha valamit nem értünk, az nem is lesz jó nekünk.

A vagyonkezelésnél más szempontokat kell figyelembe vennünk, amikor partnert választunk. Mivel ennél a fajta privát bankári szolgáltatásnál a vagyonkezelő fekteti be a pénzünket, kevésbé releváns az elérhető termékek köre. Sokaknak automatikusan beugranak a múltbeli teljesítmények, ami alapján meg lehet hozni a döntést. Valóban meg kell nézni a múltbeli teljesítményt, de nem azért, hogy a jövőben ezt várjuk a szolgáltatótól, hanem inkább azért, hogy mennyire konzisztens. Évről-évre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, vagy ahogyan esett, úgy puffant? Hogyan kezelték a válságokat? Természetesen ehhez tudni kell, hogy hogyan alakultak a piacok az elmúlt időszakban, ami nem megy mindenkinek fejből. De egy ilyen nagy volumenű döntés előtt érdemes utána nézni ennek is.

Van még valami, ami ugyanolyan fontos, mint a múltbeli teljesítmény: milyen díjterhelés tartozik ehhez? Vagyonkezelés esetén érdemes a fix díjas szolgáltatások helyett a sikerdíjas szolgáltatók közül válogatni, hiszen ez biztosítja, hogy a vagyonkezelő ugyanúgy érdekelt legyen a vagyont gyarapítani. Természetesen a díjstruktúra sem lényegtelen. Fontos, hogy milyen referenciaértékekhez mérjük a vagyongyarapodást, és annak mekkora része illeti a szolgáltatót. Ha a referenciaindex extrém módon alacsony, míg a felvállalt kockázat magas, akkor gyakorlatilag minden egyes fillér nyereségből részesedik a vagyonkezelő, legyen az bármilyen alacsony (akár még inflációt el nem érő hozam is).

A díjakat illetően mi azt gondoljuk, hogy érdemes azt választani, akinek a díjstruktúrája minél egyszerűbb és átláthatóbb, mert tapasztalataink szerint sokan észre sem veszik, hogy a sok kicsi a költségek terén is sokra megy.

Teljesítményt tekintve pedig mi sokkal előbb választanánk azt, aki konzisztensen/stabilan, pl válságévek alatt is tud egy kicsit alacsonyabb hozamot biztosítani, mint azt, aki átlaghozamban ugyan nagyon meggyőző, de a teljesítménye borzasztóan hektikus (nagy a hozamok szórása). Preferálnánk azokat a szereplőket is, akik a lehető leghosszabb múltat (track rekord) tudják elénk tárni hozam és szórás tekintetében. Ebben a szakmában tíz év nem feltétlenül nagy idő!

Természetesen a fentieken felül is vannak még szempontok, ami alapján meg lehet ítélni, hogy egy szolgáltató minőségi szolgáltatást nyújt-e? Ilyen lehet a privát bankár személye, a kockázatfeltáró nyilatkozat részletessége (itt is a minél részletesebb, annál jobb), a szerződéssel rögzített keretek pontossága. Minél több szempontot figyelembe veszünk, annál felelősségteljesebben tudunk dönteni a vagyonunk sorsáról.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Rólunk

Bankmonitor

Egy blog bankról, kamatokról, pénzügyek-
ről, mindenről, ami érdekes és pénztárcába
hasít. Olvass minket pénzügyeid egészségé-
ért és szólj hozzá!

Kövess minket

Facebook

Címkefelhő

lakáshitel (354),befektetési alap (297),bank (199),állampapír (180),bankszámla (173),befektetés (111),bankbetét (107),devizahitel (87),lakástakarék (82),vállalati hitel (79),NHP (73),nyugdíj (72),hozam (69),bankszámla kalkulátor (67),megtakarítás (64),betét (63),személyi kölcsön (62),hitelkártya (60),lakashitel (59),forintosítás (54),kamat (52),állami támogatás (51),vállalati számla (48),bankkártya (47),hitelkiváltás (46),számla (44),hitel (44),Növekedési Hitel (41),önkéntes nyugdíjpénztár (39),elszámolás (38),lakástakarék pénztár (37),infláció (35),bankszamla (35),devizahiteles visszatérítés (33),CSOK (32),vállalkozói hitel (30),visszatérítés (30),alapkamat (29),lekötött betét (24),ingatlanpiac (23),törlesztőrészlet (22),személyi hitel (21),ingatlan (21),Personal Finance (20),csok (19),TBSZ (19),lakáshitelek (18),kamatperiódus (18),kockázat (17),elszámoló levél (17),MNB (17),támogatott hitel (16),kkv (16),számlacsomag (16),adó (16),abszolút hozamú alap (15),bankmonitor (15),Alapblog (15),készpénz (15),NYESZ (15),NHP+ (14),vállalkozói számla (14),költségek (14),PMÁK (14),OFSZ (14),deviza (14),szocpol (14),jövedelem (14),Növekedési Hitel Program (14),kamatok (14),vallalati hitel (13),BMÁK (13),fix törlesztőrészlet (13),lakásvásárlás (13),spórolás (13),tranzakciós adó (13),ÖNYP (13),ingatlanbefektetés (12),bankok (12),autóhitel (12),lakastakarek (12),pályázat (12),lakásbiztosítás (12),árfolyamgát (12),családok otthonteremtési kedvezménye (12),lakáshitel kalkulátor (12),Ti kérdeztétek (12),akció (12),babakötvény (11),OTP (11),pénzvisszatérítés (11),Rendszeres Megtakarítási Program (11),hitelkalkulátor (11),díjak (11),ATM (11),bankváltás (11),Allianz (11),árfolyam (10),Bónusz Magyar Államkötvény (10),céges számla (10),tranzakciós illeték (10),LTP (10),biztonság (10),készpénzfelvétel (10),költség (10),Prémium Magyar Államkötvény (10),reálkamat (10),BNP Paribas (9),interjú (9),bankmonitor.hu (9),növekedési hitel (9),vállalat (8),öngondoskodás (8),nyugdíjpénztár (8),kkv hitel (8),előtörlesztés (8),államkötvény (8),Simple (8),kamattámogatás (8),Fizetési Pont (8),kötvényalap (8),Quaestor (8),hitelbírálat (8),devizahitel visszatérítés (8),kötvény (8),brexit (8),befektetési alapok (8),munkáltatói támogatás (7),árfolyamrés (7),faktoring (7),nhp2 (7),diákszámla (7),arany (7),jegybank (7),mobilbank (7),felmérés (7),forint (7),okostelefon (7),beruházási hitel (7),külföldi jövedelem (7),szabadfelhasználású hitel (7),megtakarítási számla (7),nyugdíjelőtakarékosság (7),biztosítás (7),videó (6),önerő (6),hitelkamat (6),vállalkozás (6),jelzáloghitelek (6),Tudatos befektetés (6),ingyenes készpénzfelvétel (6),Növekedési hitel (6),pénzpiaci alap (6),kedvezményes hitel (6),thm (6),euró (6),csok igénylése (6),cafeteria (6),jövedelemvizsgálat (6),netbank (6),részvény (6),személyes tanácsadás (6),készpénzfelvételi díj (6),mnb (6),kamatadó (6),kamatkedvezmény (6),kamatemelkedés (6),számlázz (5),nyugdíjrendszer (5),személyi kölcsön kalkulátor (5),NFC (5),vagyonkezelés (5),ltp (5),GYIK (5),internetbank (5),Széchenyi Hitel (5),fix kamat (5),alapkamat csökkentés (5),jelzáloghitel (5),nyaralás (5),devizautalás (5),kamatkockázat (5),T-Systems (5),nhp (5),ingatlanárak (5),számlavezetés (5),hitelfelvétel (5),tudatoshitel (5),Bónusz államkötvény (5),fix kamatozás (5),ingatlan befektetés (5),unit linked (5),építési hitel (5),diákhitel (5),adózás (5),hitelkalkulator (5),EXIM (5),lakástakarék-pénztár (5),folyószámla (5),brókerbotrány (5),promóció (5),adósságrendezés (5),folyószámlahitel (5),kamatozó kincstárjegy (5),reszveny (5),Concorde (5),tartós befektetési számla (5),illeték (4),szemelyi kolcson (4),digitális bank (4),EHO (4),BNP (4),gyermek (4),törlesztés (4),THM (4),fair bank (4),otthonteremtési hitel (4),reálhozam (4),futamidő (4),változó kamatozás (4),Prémium államkötvény (4),nyugdijbiztositas (4),vegyes alap (4),lakásár (4),végtörlesztés (4),svájci frank (4),lakáspiac (4),faktorálás (4),adokedvezmeny (4),lakástakarékpénztár (4),kedvezmények (4),privát bank (4),BUBOR (4),OBA (4),érintés nélküli fizetés (4),adóstárs (4),Fix kamatozás (4),csekk (4),szakértői cikk (4),készpénzfelvét (4),lakás (4),betéti kamatok (4),kutatás (4),számlacsomag választó kalkulátor (4),bankszámla költség (4),unit-linked biztositas (4),utalás (4),csökkenés (4),internetes vásárlás (4),paypass (4),tanács (4),változás (4),számlanyitás (4),tőkevédett alap (3),ingatlanalap (3),lakás-takarékpénztár (3),EBKM (3),mobiltelefon (3),OECD (3),nyeremény (3),értékpapír (3),Kúria (3),prémium (3),felminősítés (3),arfolyam (3),vagyon (3),felújítás (3),bankbetétek (3),jelzaloghitel (3),otthonteremtési támogatás (3),törlesztőrészlet változás (3),jegybanki alapkamat (3),pénzügyi döntés (3),fiatalok (3),mobilfizetés (3),diákmunka (3),félszocpol (3),Paywave (3),Önerő (3),megtakarítások (3),kockázati tőke (3),lakasvasarlas (3),vállalati számlavezetés (3),bankválasztás (3),elektronikus számlázás (3),bankköltség optimalizálás (3),utalás külföldre (3),online banking (3),Görögország (3),valuta (3),devizaszámla (3),előtörlesztési díj (3),NOK (3),alapkezelő (3),akciós személyi kölcsön (3),befektetés költségei (3),áthidaló kölcsön (3),vevő finanszírozás (3),nyugdí (3),faktor (3),kártyás fizetés (3),fedezet (3),BEVA (3),előbírálat (3),SEPA-átutalás (3),sárgacsekk (3),szamlacsomag (3),kedvezmény (3),forgóeszköz hitel (3),részvény alap (3),lakásfelújítás (3),nemzetközi összehasonlítás (3),tájékoztató (3),unit-linked (3),támogatás (3),Vodafone (3),bankkártyás fizetés (3),lakáshitel törlesztési támogatás (3),defláció (3),Lakáshitel (3),díj (3),KKV (3),posta (3),vásárlás (3),devizakereskedelem (3),tanácsadás (3),premium banking (3),közjegyző (3),pénzügy (3),csalás (3),vodafone (2),önyp (2),munkáltatói kölcsön (2),árfolyamkockázat (2),otp (2),hirdetmény (2),CSOK igénylés (2),ebkm (2),ingatlan bérbeadás (2),magánnyugdíj pénztár (2),internetbank költségek (2),tőkevédelem (2),költségmegtakarítás (2),csok összege (2),internet (2),ingatlanfedezet (2),pénzügyi kultúra (2),ingatlan alapok (2),illetékkedvezmény (2),adathalászat (2),folyoszamlahitel (2),forintgyengules (2),devizahiteles elszámolás (2),Bankok (2),árfolyamrögzítés (2),visszatérés (2),diák (2),PayPass (2),emelés (2),gyorskölcsön (2),lakosság (2),vélemény (2),számlaválasztás (2),lakásbérlés (2),egyszerűsített bankváltás (2),banszámla (2),bérlés (2),Citibank (2),hitelgarancia (2),kkv-számlacsomag (2),lizing (2),kedvezményes árfolyamú végtörlesztés (2),PSZÁF (2),középárfolyam (2),AXA Bank (2),Bank (2),bróker (2),bankszámla ausztria (2),kamatemelés (2),lakástakarék (2),kamatvaltozas (2),telephely vásárlás (2),közüzemi számla (2),online bankolás (2),részvényalap (2),Ptk. (2),pénzügyi terv (2),betétek (2),pénzügyi tervezés (2),Pályázat (2),aktív vagyonkezelés (2),start számla (2),benzinár (2),kedvezményes (2),portfolió (2),olcsó hitel (2),lakáskölcsön (2),ingyenes (2),rendszeres megtakarítás (2),privát bankolás (2),prémium banki kiszolgálás (2),bírság (2),értékpapírszámla (2),KHR (2),időtáv (2),bővítésre (2),számlacsomagok (2),bankszámlák (2),SMSZ (2),pénzügyek (2),paypal (2),e-book (2),hitelképesség (2),befektetéshez kötött életbiztosítás (2),vegyes alapok (2),OTP Alapkezelo (2),magáncsőd (2),OTP Bank (2),eladósodottság (2),legjobb lakáshitel (2),szerződésmódosítás (2),olcsó bankszámla (2),föld (2),dollár (2),biztonságos hitel (2),diverzifikáció (2),devizahitel per (2),jelzalog (2),kárrendezés (2),forex (2),lakástámogatás (2),POS (2),ingatlan árak (2),Növekedési Hitelprogram (2),számlázás (2),online számla (2),vétel (2),vállalkozói jövedelem (2),EVA (2),lakáscsere (2),házasság (2),bankszámlakalkulátor (2),befalap (2),Stabilitási Megtakarítási Számla (2),ksh (2),Megtakarítási Irányelv (2),BIC (2),devizaváltás (2),MagNet (2),Supra (2),külföldi utalás (2),banktitok (2),rezsicsökkentés (2),szabad felhasználású jelzáloghitel (2),MagNetFaktor (2),pénz (2),nemzetközi kamatok (2),sárga csekk (2),fix törlesztő (2),bankkártyás vásárlás (2),Szalma Csaba (2),készpénzfelvétel külföldön (2),jelzálog (2),bankszabalyozas (2),mobil alkalmazás (2),adósmentés (2),stabilitási megtakarítási számla (2),díjmentes készpénzfelvétel (2),alapszámla (2),0%-os hitel (2),IBAN (2),bankolás (2),kamatado (2),Start-számla (2),lakossági számla (2),munkáltatói hitel (2),jövő (2),Lakástakarék (2),TBSZ számla (2),deviza befektetés (2),államilag támogatott hitel (2),ADLAK (2),korszerűsítés (2),kártyahasználat (2),bankhasználati szokások (2),Fidelity (2),export (2),fundamenta (2),0%-os EU hitel (2),kártyaterminál (2),lakossági vagyon (2),EHP (2),forinthitel (2),támogatott hitelek (2),adómentes támogatás (2),kártyás vásárlás (2),befektetési alapkezelő (2),fix törlesztés (2),kombinált hitel (2),cash back (2),kedvezményes árfolyamú (2),hitelkeret (2),pos (2),céges hitel (2),inaktív bankszámla (2),lakáscélú hiteltörlesztési támogatás (2),lakástakarék szerződés (2),adókedvezmény (2),azonnali kedvezmény (2),vállalkozói számlavezetés (2),fizetés (2),meghatalmazott (2),KSH (2),Zsiday Viktor (2),BAR lista (2),lakéstakarék (1),forintosíáts (1),kartalanitas (1),autofinanszirozas (1),tranzakcios dij (1),devizakockázat (1),diploma (1),külföldi (1),számlainformáció (1),kötvénybuborék (1),deivzahiteles visszatérítés (1),rubel (1),kötvénypiac (1),online bankinkg (1),referencia kamat (1),cash (1),szemelyi kölcsön (1),per (1),eszközbeszerzés (1),Vállalati hitel (1),vállalti hitel (1),cash is king (1),induló költség (1),forint lekötött betét (1),magya foci (1),erste bank (1),magyar (1),euro lekötött betét (1),legjobb alapok (1),kapacitás-bővítés (1),felmondás (1),kártalanítás (1),Üzletélénkítő kölcsön (1),Eurostat (1),prémium kiszolgálás (1),deviazhitel (1),UniCredit (1),zárolás (1),bankkártya biztosítás (1),lakóingatlan (1),külföld (1),levelező bank (1),EHO-mentes (1),reakció idő (1),lakáshtitel (1),vállalati kötvény (1),Üzletélénkítő hitel (1),tényleges tulajdonos (1),külföldi vásárlás (1),kamatszint (1),munkavállalói juttatás csomag (1),dolgozói számlacsomag (1),ingatlanhitel (1),kockázati teszt (1),egyenlítő hitel (1),pénzügyi innováció (1),összehasonlítás (1),hitelbiztosíték (1),magas jövedelem (1),kamatfelár (1),dolgozói program (1),referenciakamat (1),elszamolas (1),frank (1),jelzálog törlés (1),OTP Supra (1),hitelkártya akció (1),államilag támogatott lakáshitel (1),Dél-Dunántúli Takarék Bank (1),ÉRB (1),banki szolgáltatások (1),nők (1),Buda-Cash (1),pénzforgalmi számla (1),60.000 Ft (1),piaci hitel (1),KATA (1),DRB Bank (1),deviza számla (1),deviza átutalás (1),SEPA (1),háztartási vagyon (1),partner kedvezmény (1),kényelmi szolgáltatás (1),csőd (1),brókercég (1),ingatlan finanszírozás (1),kamattámogatott hitel (1),adós (1),pénzromlás (1),K+F (1),2014 (1),nonprofit (1),deviza lekötés (1),forint gyengülés (1),Kama Sutra (1),visszaterites (1),allampapir (1),családi csőd (1),fizetési késedelem (1),betét (1),vállalati betét (1),kezes (1),adóoptimalizálás (1),lakásárak (1),alapkamat (1),választás (1),Madoff (1),Overnight (1),nagyvállalat (1),fedezeti ügylet (1),Tartós befektetési számla (1),bank vagy bróker (1),treasury (1),befektetési kockázat (1),kis- és középvállalkozások (1),autohitel (1),áthárítás (1),hölgyek (1),lakás ára (1),CHF (1),svájci vagyonkezelés (1),devizás befektetési alap (1),lakáskassza (1),arany árfolyam (1),Nemzeti Bank (1),betéti kártya (1),lakásmegoldások (1),EUR (1),eur/huf (1),magánnyugdíjpénztár (1),vevő biztosítás (1),készpénzes jövedelem (1),Apple (1),vállalati htiel (1),vevőkövetelés (1),vállati hitel (1),reszvenyalap (1),ingyenes bankszámla (1),havi megtakarítás (1),utólagos CSOK (1),hitelállomány (1),lekötés (1),váltás (1),befektetési jegy (1),osztatlan közös lakás (1),0%-os vállalkozói hitel (1),visszatérítendő támogatás (1),Lakásvásárlás (1),lakáseladás (1),RMP (1),áremelkedés (1),engedményezés (1),Concorde Alapkezelő (1),ÖNYP (1),pmák (1),transzfer (1),telekvásárlás (1),oep (1),telephely (1),telephelyvásárlás (1),családi otthonteremtési kedvezmény (1),zártkert (1),nyaraló (1),lakásfelújítási hitel (1),korszerűsítési hitel (1),terhelt ingatlan (1),baba (1),bankkartyacsalas (1),bakszámla (1),külterület (1),Uber (1),céldátum alap (1),azonnali áthidaló kölcsön (1),tanácsadó (1),mkb (1),tőkebevonás (1),0%-os hitel (1),EBRD (1),tandij (1),lakhatás (1),Bankkártya visszaélés (1),gyámhivatal (1),Push (1),alkalmazás üzenet (1),fedezetcsere (1),kiskorú (1),felsőoktatás (1),albérlet (1),Aegon Alapkezelő (1),középréteg (1),elnökválasztás (1),minimálbér emelés (1),adócsökkentés (1),tudatos keresés (1),telephely finanszírozás (1),vevő számla finanszírozás (1),válás (1),Kedvezményes hitel (1),telephely bővítés (1),SMS (1),kivandorlas (1),áruhitel (1),munkabér (1),0% THM (1),olimpia (1),családtag (1),vállalkozó jövedelem (1),díjnet (1),ingyenes számlanyitás (1),Citadella Alap (1),hitelszerződés (1),építési telek illeték (1),közeli hozzátartozó (1),jarulek (1),rejtett költségek (1),eredmény (1),profit (1),járulékcsökkentés (1),elektronikus csatorna (1),lakossági hitel (1),kedvezményezett (1),lakástakarék öröklése (1),ertekpapirszamla (1),digitalis penz (1),euró hitel (1),deviza hitel (1),ingatlan fedezet (1),otp személyi kölcsön (1),árupiac (1),USA (1),eladas (1),előzetes hitelbírálat (1),arany befektetés (1),hitel kalkulátor (1),hitelösszeg (1),befektetési ajánlás (1),befektetési tippek (1),üzletélénkítő (1),ingatlanár (1),personal finance (1),bankszámlaváltás (1),társasházi lakástakarék (1),adasveteli szerzodes (1),csok önerő (1),banszámla kalkulátor (1),lakástakarék akció (1),magyar nyugdíjrendszer jövője (1),Szechenyi Terv (1),külföldi állampolgár (1),számlanyitás előtt (1),jövedelemigazolás (1),jelzáloglevél (1),személyes (1),Duna House (1),nyelv (1),lízing (1),napközbeni átutalás (1),sajtóközlemény (1),alkupozíció (1),Családok Otthonteremtési Kedvezménye (1),hitel bar listásoknak (1),bankkártyás csalás (1),e-kivonat (1),lakáselőtakarékosság (1),GINOP (1),hiteligénylés (1),vállalkozói bankszámal (1),letiltás (1),végrehajtás (1),tervezés (1),növekedési hitelprogram (1),passzív vagyonkezelés (1),indexkövető alap (1),nagy összegű lakáshitel (1),csökken (1),pénzügyi célok (1),előleg (1),nyugdijkorhatár (1),cégvásárlás (1),Diákhitel (1),eszközosztályok (1),új lakás (1),akvizíciós hitel (1),forgóeszközhitel (1),Citadella alap (1),szja (1),tarsadalombiztositas (1),önsegélyező pénztár (1),rögzített kamat (1),nok (1),Beva (1),nyesz (1),apostille (1),lakásárindex (1),csok élettársaknak (1),csok házasoknak (1),refinanszirozás (1),nyugdíj előtakarékosság (1),Családi Otthonteremtési Kedvezmény (1),cso (1),2015 (1),hozamok (1),régiók (1),családok otthonteremtési kedvezményes (1),OTP Optima (1),céges bankköltségek (1),érdekesség (1),szamlazas (1),nyugdij (1),foglaló (1),adéásvételi (1),befektetési célú lakás (1),kiadás (1),bar lista (1),Pénzügyek (1),elektronikus szamlazas (1),Széchenyi Kártya Program (1),nemzetközi (1),kamatváltozás (1),szamlazz (1),pótfedezet (1),online számlázás (1),induló cég (1),kezdő vállalkozás (1),okos döntés (1),díjtételek (1),befektetések (1),banki szokások (1),vállakozói hitel (1),korszerű fizetés (1),MasterCard (1),euró forint árfolyam (1),tájékoztatási kötelezettség (1),jogszabály (1),sikerdij (1),eladási jutalék (1),vételi jutalék (1),laksávásárlás (1),forint árfolyam (1),vallalat (1),EgySzámla (1),Erste Bank (1),befektetési arany (1),befektetési szolgáltató (1),értékmegőrzés (1),panelprogram (1),panel (1), bankváltás (1),bankcsőd pénzügyi válság (1),tanulság (1),távfűtés (1),Megtakarítás (1),számlaoptimalizálás (1),alap (1),tőke (1),kamatvagas (1),KHR rossz adós BAR-lista (1),BAR-lista (1),kkv-hitelezés pénz forrás bank (1),vállakozás (1),bankkárty (1),Mobilkártya (1),payWave (1),külföldi bankszámla (1),tvelőfizetés (1),bankkártya külföldön (1),AVON (1),UPC (1),feltételek (1),ügyintézés (1),Ferrari (1),befektetési alap költsége (1),karácsonyfa (1),ingatlanlizing (1),2013 (1),kkv-hitel (1),phising (1),Lakasvasar (1),deviza árfolyam (1),forint betét (1),konvertálás (1),Bitcoin (1),befektetési lehetőségek (1),euro betét (1),Készpénz-felvétel (1),mobil tarifacsomagok (1),megtagadas (1),tetőtér (1),tetőtér beépítés (1),Lakáshitelek-2014 (1),ÁFA (1), külföldi jövedelem (1),Pioneer Alapkezelo (1),kamatlab (1),UniCredit Bank (1),pemák (1),nyugdíjas számla (1),mobil fizetés (1),megtakrítás (1),internetkártya (1),lakastamogatas (1),mobil tárca (1),mobil árak (1),mobil (1),Szent Korona (1),mobil applikáció (1),tulajdoni lap (1),sport (1),OKÉ (1),cégfelvásárlás (1),széf (1),bóvli (1),LED (1),villany (1),előtakarékosság (1),fizetésletiltás (1),inkasszo (1),fizetési mód (1),Európai Bíróság (1),Kásler-ügy (1),Bodnár Zoltán (1),supra (1),megtakarítási betét (1),sms (1),chat (1),hotel (1),devizahitelesek (1),befejezés (1),diakhitel (1),gépkocsinyeremény-betét (1),életbiztosítás (1),autó (1),tartós befektetési szerződés (1),keszpenzfelvetel (1),bizotsító (1),családi pénzügyek (1),online átutalás (1),kedvezményes tranzakciók (1),valutaárfolyam (1),gyerek (1),Nobel-díj (1),tartós befektetés (1),Yale Egyetem (1),ügynök (1),utalás költség (1),kockázati életbiztosítás (1),valutaváltás (1),faelgázosító (1),tulajdonos (1),usa (1),államcsőd (1),adósságplafon (1),napi bankolás (1),stop loss (1),stop megbízás (1),takarékbélyeg (1),takarékoskodás (1),bankok megítélése (1),Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt. (1),FX (1),mentes (1),kiegészítő szolgáltatás (1),piaci (1),biztosító (1),utasbiztosítás (1),kártyához kapcsolódó biztosítás (1),elemzés (1),család (1),monetáris tanács (1),újdonság (1),online (1),házhozszállítás (1),szórás (1),jelszó (1),könyv (1),idézés (1),token (1),mobiltoken (1),optimalizalas (1),startszámla (1),karácsony (1),adó visszaigénylés (1),ajándék (1),külföldi utazás (1),egészségpénztár (1),vagyonkezelő (1),atm (1),piaci kamatozású hitel (1),betétfedezetes folyószámlahitel (1),kocka (1),beszedési megbízás (1),unortodox (1),330 (1),árfolyamváltozás (1),deviza hitel (1),kölcsön (1),állásfoglalás (1),díjemelés (1),pénzügyi történet (1),iPad mini (1),ház (1),nyilatkozat (1),150 ezer forint (1),ajánlat (1),felszámolás (1),fűtés (1),MKB (1),külföldi munkavállalás (1),feldarabolás (1),jó bank (1),rossz bank (1),hitelfedezeti biztosítás (1),törlesztésvédelem (1),gyűjtőszámlahitel (1),pénzügyi rezsicsökkentés (1),piaci körkép (1),meg (1),bankkárya (1),netshopping (1),atveres (1),teszt (1),befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (1),devizabetét (1),pontgyűjtés (1),utazás (1),webshop (1),csoportos beszedési megbízás (1),mobilbankolás (1),baleset (1),euróbetét (1),alapok alapja (1),MKB Bank (1),POI (1),O.F.SZ. Zrt. (1),váltas (1),olcsó (1),millió (1),Európa (1),Nyugat-Európa (1),törvényjavaslat (1),megoszlás (1),hitel öröklése (1),lakshitel (1),hiteles fordítás (1),jövedelem arányos törlesztés (1),csekk befizetés (1),PTI (1),LTV mutató (1),nyereményjáték (1),FHB Bank (1),Rubicon (1),strukturált kötvény (1),SN (1),vállalati folyószámlahitel (1),nyugdíjas (1),shopping (1),Kelet-Európa (1),design (1),fesztivál (1),önerő nélkül (1),adósminősítés (1),egészségügyi hozzájárulás (1),kúria (1),ranghely (1),olcsó panel (1),zsebpénz (1),teljesítmény (1),tippek (1),állam (1),felelősség (1),eurhuf elemzés (1),dijtetel (1),prémium számla (1),számlacsomagváltás (1),eurhuf (1),kérdések és válaszok (1),nyugdíj megtakarítás (1),Mastercard (1),tartós betéti számla (1),hiteltörlesztés (1),Citadella (1),Concorde Hold (1),DH Barométer (1),Deloitte-Scale BankIndex (1),segítség (1),kivonulás (1),FICO (1), betét (1),SMS tájékoztató (1),deviza lekötött betét (1),olvasói kérdés (1),kalkulátor (1),Transferwise (1),kamatelőny (1),milliárdosok (1),extrák (1),áremelés (1),befektetési javaslat (1),varatlan kiadas (1),csökkentés (1),új adó (1),phishing (1),tanácsok (1),idézet (1),csekkbefizetés (1),MagNet Bank (1),adómentes lakáshitel törlesztési támogatás (1),árúhitel (1),Exportélénkítési Hitelprogram (1),megtakaritasi forma (1),javulás (1),Supra Euró (1),Származtatott Befektetési Alap (1),vállkozás (1),tisztességtelen (1),kisbolt (1),prémium szolgáltatás (1),meleg időjárás (1),esés (1),kamatemelési moratórium (1),inflacios cel (1),hozamfizető alap (1),nyeremények (1),feltörekvő piacok (1),Mark Mobius (1),Széchenyi Kártya (1),banki rangsor (1),EGT (1),meleg (1),klíma (1),Aranykönyv (1),PTI (1),Féléves Kincstárjegy (1),ptk (1),likviditas (1),bankközi jutalék (1),interchange díj (1),EU (1),követelés (1),vevő (1),atutalas (1),metró (1),infografika (1),Bankbetét (1),robot (1),vállalati számlacsomagok (1),likvid (1),lakáshitel (1),személyes pénzügyek (1),osztrák hitel (1),zenehallgatás (1),benzin (1),versenyhivatal (1),kereskedési rendszer (1),bővítés (1),érme (1),Éremkibocsátó (1),smart bank (1),öröklés (1),arany kártya (1),gold kártya (1),platina kártya (1),mezőgazdaság (1),hitelezés (1),pénzügyi terefere (1),BAMOSZ (1),alkalmazás (1),applikáció (1),mobilra optimalizált netbank (1),bankszámlakivonat (1),elelmiszeripar (1),őstermelő (1),induló költségek (1),meghatalmazás (1),rendelkezés (1),rendelkező (1),rémhír (1),fx (1),jelzáloghitel költségek (1),Alkotmánybíróság (1),lakás célú hitel (1),állampapír hozam (1),elektronikus bankolás (1),takarékszámla (1),mobilalkalmazás (1),Concorde Rubicon (1),hitelfelvetel (1),magyar államkötvény (1),köztisztviselő (1),részvényalapok (1),banki levelezés (1),elektronikus (1),eladás (1),Magyar Államkincstár (1),MÁK (1),moduláris bankolás (1),futamidő-hosszabbítás (1),business kártya (1),EFER (1),üzleti hitelkártya (1),debit kártya (1),penzvalto (1),euró árfolyam (1),startup (1),kkv számla (1),számlanyitási akció (1),nyugdíjbiztosítás (1),támogatott lakáshitel (1),jóváírás (1),nyugdíj-előtakarékossági számla (1),költségvetés (1),dombornyomott (1),pénzügyi tanácsadás (1),mobiltárca (1),zene (1),penztar (1),díjváltozás (1),ingatlan eladás (1),költségcsökkentés (1),uj mobiltelefon (1),bónusz (1),vállalkozói folyószámlahitel (1),prémium államkötvény (1),alapok (1),ismeretek (1),kártyaelfogadás (1),bónusz államkötvény (1),banki kamatok (1),e-bank (1),Internet banking (1),mobil bankolás (1),athidalo kolcson (1),folyószámla hitel (1)

Reblog