OLVASTAD MÁR?
 
Nahát, még egy egyszerű bankszámla is tud meglepetéseket okozni
Manapság mindenki kényelmesen fizethet a bankkártyájával, vagy intézheti a bankszámlájával kapcsolatos ügyeit netbankon keresztül, de már a mobilunkon is elérünk minden hasznos funkciót. Habár nem is volt olyan rég, hogy még minden apró-cseprő dologgal a bankhoz...
 
Ki sem találnád mi az, ami még a bankárok életét is fenekestül felforgatja
Miközben a mostani válságból éppen kievickéltünk, a jegybankoknak már most fel kell készülnie, hogy mi lesz, ha a következő is lecsap ránk. Új intézkedési formákkal szükséges előrukkolniuk, már csak azért is, mert a jövőben gyökeresen átalakulhat a gazdaságok...
 
A teszt, ami még a bankokat is megizzasztja
Egyre többet lehet hallani mostanában a bankok körében elvégzett stressz tesztekről, amivel a váratlan eseményekre való felkészültséget vizsgálják. A legfrissebb eredmények alapján azt láthatjuk, hogy az európai bankok jobb helyzetben vannak, mint a legutóbbi vizsgálatkor....

Nem érted, hogy miért tartozol még mindig a bankodnak?Némi számolást követően szomorúan nyugtázod, hogy ugyan többet fizettél vissza bankodnak, mint amennyi hitelt felvettél korábban, továbbra is több millió forintra rúg a tartozásod. Hogyan fordulhat elő, hogy a már megfizetett törlesztés meghaladja a kapott kölcsön összegét, mégis még mindig több millió forintot követel tőlünk bankunk? A megoldás a törlesztőrészlet kalkulációjában rejlik!

Miből áll a törlesztőrészlet?

Egy hitel havi törlesztőrészlete alapvetően 3 részből áll össze: tőke- és kamattörlesztésből, valamint kezelési költségből. Felvett kölcsönünk havi részletein belül a megfizetett tőkerész csökkenti a fennálló tartozásunkat. Amíg a fennálló tőketartozásunk nem csökken nullára mindaddig kötelesek vagyunk kamatot és kezelési költséget fizetni utána. A kamatot rendszerint éves százalékban, míg a kezelési költséget havi szinten határozzák meg a pénzintézetek. A harmadik összetevő, a kezelési költség manapság már egyáltalán nem jellemző költségtétel, mindössze néhány hiteltermék esetben találkozhatunk vele.

Hogyan lehet visszafizetni a felvett hitelt?

Különböző törlesztési módozatok kamatfizetésre gyakorolt hatása

Egyenletes tőketörlesztés

Egyenletes (lineáris) tőketörlesztés esetén fennálló tőketartozásunk havonta azonos mértékben csökken. Tehát ha felveszünk egy 5 millió forintos 20 éves futamidejű hitelt, akkor ebben az esetben a tőketartozásunk havonta 20 833 forinttal lesz alacsonyabb. Mivel a kamatot mindig a fennálló tőketartozásra vetítik, ennek következtében a havi törlesztőrészletünk folyamatosan csökkenő pályát jár be. A konstrukció legnagyobb hátránya, hogy a magas induló kamatrész miatt a kezdeti (46 ezer Ft) és az utolsó (21 ezer Ft-os) törlesztőrészlet között óriási, több mint kétszeres különbség található, amit a legtöbb hitelvevő nem tudna kigazdálkodni. Banki részről sem túl népszerű konstrukció, ugyanis a bemutatott módozatok közül a legalacsonyabb kamatbevételt jelenti a bank számára.

Egyenletes tőketörlesztés

Annuitásos (egyenlő részletű) törlesztés

Az egyenletes tőketörlesztésű módozattal szemben a legnagyobb előnyt az annuitásos törlesztés esetén a havonta változatlan nagyságú törlesztőrészlet jelenti. A banki termékek körében a leggyakrabban használt módszer. A háztartások számára ez a típusú törlesztési rendszer egyenletes, jól tervezhető és kiszámítható havi kiadást biztosít. A fix törlesztőrészleten belül a tőke és a kamat megoszlása folyamatosan változik. Nagyságrendileg a futamidő első felében a törlesztő túlnyomó részét a kamatfizetés teszi ki. Az idő előrehaladtával folyamatosan csökken a kamatrész, míg a tőkerész ezzel ellenétesen növekszik. Az első hónapban 30% tőkét és 70% kamatot fizetünk meg a havi részleten belül. Ez a 102. hónapban kiegyenlítődik, míg az utolsó hónapban már gyakorlatilag csak tőketörlesztésre (99,5%) korlátozódik, melyhez elhanyagolható nagyságú kamat (0,5%) tartozik.

Annuitásos törlesztés

Türelmi idős törlesztés

A türelmi idős termék ugyanúgy viselkedik, mint, az annuitásos, azzal a különbséggel, hogy a futamidő előre meghatározott részében csak kamat törlesztésére kerül sor. Ebben az időszakban a tőketartozásunk nem csökken, így a türelmi időszak lejárta után a hitel visszafizetésére rövidebb idő áll rendelkezésünkre, ami alapesetben magasabb törlesztőrészletet eredményez. Ezért a türelmi idős hitelek jellemzően kombinált kölcsönök. Hitelünket kombinálhatjuk lakástakarékpénztári (LTP) megtakarítással vagy akár életbiztosítással is.

Példánkban egy 4 éves türelmi idővel és 10 ezer forintos havi befizetésű lakástakarékpénztári szerződéssel kombinált lakáshitelt vettünk alapul. Így a standard annuitásos konstrukcióhoz képest alacsonyabb átlagos részlettel büszkélkedhet, dacára annak, hogy ebben az esetben vállaljuk a legmagasabb kamatterhet a futamidő során. Tehát ha tehetjük türelmi idős hitelünket mindenképp kombináljuk lakástakarékkal.

LTP-vel kombinált 4 éves türelmi idő

Amennyiben a különböző törlesztési módozatok áttekintését követően még mindig úgy érzed, hogy segítséget vennél igénybe a megfelelő hitel kiválasztásához, töltsd ki az alábbi adatlapot. Írásunk az adatlap alatt folytatódik.

Ha ki tudom fizetni a törlesztőrészletemet, akkor mindegy, hogy mekkora futamidőt választok?

Elsőre akár azt is gondolhatnánk, hogy teljesen mindegy… Azonban kis utánajárást követően rögtön mindenki számára világossá válik, hogy egyáltalán nem ez a helyzet. Meg egyébként is ki szeretne tartozni valakinek további 5-10 évig, ha nem muszáj?

5 millió forintos hitel törlesztőrészletének és összes megfizetett kamatának alakulása eltérő futamidő mellett

A futamidő növelésével párhuzamosan ugyanis egyre kevésbé csökken a havi részletünk. 20 helyett 25 vagy 30 éves futamidőt választani nem túl bölcs döntés, mivel a törlesztőrészletünk nem csökken számottevően, nagyságrendileg csak 4-6 ezer forinttal. Ezzel szemben 1, illetve 2 millió forinttal kell több kamatot visszafizetnünk, ami egy 5 millió forintos hitel esetén komoly többletterhet jelent az adós számára.

Hitelem mellett van egy kis megtakarításom is - mit tegyek?

Amennyiben a hitel futamideje során rendszeren vagy akár csak alkalmanként félre tud tenni a család néhány ezer forintot, akkor ebben az esetben a legjobb befektetés a lakástakarékpénztári megtakarítás. Hogy miért? A lakástakarék (LTP) egy állami támogatással rendelkező konstrukció, mely révén a hitel kamatánál (6-7%) is magasabb hozamot érhetünk el, éves szinten akár 13-15%-ot is. A szerződés lejáratakor a támogatással növelt megtakarításunkat a hitel előtörlesztésére fordítjuk, ezzel csökkentve a még fennálló tőketartozásunkat. A betörlesztés eredményeképp pedig csökken  hitelünk törlesztőrészletének nagysága.

Nézd meg, hogy számodra melyik bank kínálja a legkedvezőbb feltételeket!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Rólunk

Bankmonitor

Egy blog bankról, kamatokról, pénzügyek-
ről, mindenről, ami érdekes és pénztárcába
hasít. Olvass minket pénzügyeid egészségé-
ért és szólj hozzá!

Kövess minket

Facebook

Címkefelhő

lakáshitel (354),befektetési alap (297),bank (199),állampapír (180),bankszámla (173),befektetés (111),bankbetét (107),devizahitel (87),lakástakarék (82),vállalati hitel (79),NHP (73),nyugdíj (72),hozam (69),bankszámla kalkulátor (67),megtakarítás (64),betét (63),személyi kölcsön (62),hitelkártya (60),lakashitel (59),forintosítás (54),kamat (52),állami támogatás (51),vállalati számla (48),bankkártya (47),hitelkiváltás (46),számla (44),hitel (44),Növekedési Hitel (41),önkéntes nyugdíjpénztár (39),elszámolás (38),lakástakarék pénztár (37),infláció (35),bankszamla (35),devizahiteles visszatérítés (33),CSOK (32),vállalkozói hitel (30),visszatérítés (30),alapkamat (29),lekötött betét (24),ingatlanpiac (23),törlesztőrészlet (22),személyi hitel (21),ingatlan (21),Personal Finance (20),csok (19),TBSZ (19),lakáshitelek (18),kamatperiódus (18),kockázat (17),elszámoló levél (17),MNB (17),támogatott hitel (16),kkv (16),számlacsomag (16),adó (16),abszolút hozamú alap (15),bankmonitor (15),Alapblog (15),készpénz (15),NYESZ (15),NHP+ (14),vállalkozói számla (14),költségek (14),PMÁK (14),OFSZ (14),deviza (14),szocpol (14),jövedelem (14),Növekedési Hitel Program (14),kamatok (14),vallalati hitel (13),BMÁK (13),fix törlesztőrészlet (13),lakásvásárlás (13),spórolás (13),tranzakciós adó (13),ÖNYP (13),ingatlanbefektetés (12),bankok (12),autóhitel (12),lakastakarek (12),pályázat (12),lakásbiztosítás (12),árfolyamgát (12),családok otthonteremtési kedvezménye (12),lakáshitel kalkulátor (12),Ti kérdeztétek (12),akció (12),babakötvény (11),OTP (11),pénzvisszatérítés (11),Rendszeres Megtakarítási Program (11),hitelkalkulátor (11),díjak (11),ATM (11),bankváltás (11),Allianz (11),árfolyam (10),Bónusz Magyar Államkötvény (10),céges számla (10),tranzakciós illeték (10),LTP (10),biztonság (10),készpénzfelvétel (10),költség (10),Prémium Magyar Államkötvény (10),reálkamat (10),BNP Paribas (9),interjú (9),bankmonitor.hu (9),növekedési hitel (9),vállalat (8),öngondoskodás (8),nyugdíjpénztár (8),kkv hitel (8),előtörlesztés (8),államkötvény (8),Simple (8),kamattámogatás (8),Fizetési Pont (8),kötvényalap (8),Quaestor (8),hitelbírálat (8),devizahitel visszatérítés (8),kötvény (8),brexit (8),befektetési alapok (8),munkáltatói támogatás (7),árfolyamrés (7),faktoring (7),nhp2 (7),diákszámla (7),arany (7),jegybank (7),mobilbank (7),felmérés (7),forint (7),okostelefon (7),beruházási hitel (7),külföldi jövedelem (7),szabadfelhasználású hitel (7),megtakarítási számla (7),nyugdíjelőtakarékosság (7),biztosítás (7),videó (6),önerő (6),hitelkamat (6),vállalkozás (6),jelzáloghitelek (6),Tudatos befektetés (6),ingyenes készpénzfelvétel (6),Növekedési hitel (6),pénzpiaci alap (6),kedvezményes hitel (6),thm (6),euró (6),csok igénylése (6),cafeteria (6),jövedelemvizsgálat (6),netbank (6),részvény (6),személyes tanácsadás (6),készpénzfelvételi díj (6),mnb (6),kamatadó (6),kamatkedvezmény (6),kamatemelkedés (6),számlázz (5),nyugdíjrendszer (5),személyi kölcsön kalkulátor (5),NFC (5),vagyonkezelés (5),ltp (5),GYIK (5),internetbank (5),Széchenyi Hitel (5),fix kamat (5),alapkamat csökkentés (5),jelzáloghitel (5),nyaralás (5),devizautalás (5),kamatkockázat (5),T-Systems (5),nhp (5),ingatlanárak (5),számlavezetés (5),hitelfelvétel (5),tudatoshitel (5),Bónusz államkötvény (5),fix kamatozás (5),ingatlan befektetés (5),unit linked (5),építési hitel (5),diákhitel (5),adózás (5),hitelkalkulator (5),EXIM (5),lakástakarék-pénztár (5),folyószámla (5),brókerbotrány (5),promóció (5),adósságrendezés (5),folyószámlahitel (5),kamatozó kincstárjegy (5),reszveny (5),Concorde (5),tartós befektetési számla (5),illeték (4),szemelyi kolcson (4),digitális bank (4),EHO (4),BNP (4),gyermek (4),törlesztés (4),THM (4),fair bank (4),otthonteremtési hitel (4),reálhozam (4),futamidő (4),változó kamatozás (4),Prémium államkötvény (4),nyugdijbiztositas (4),vegyes alap (4),lakásár (4),végtörlesztés (4),svájci frank (4),lakáspiac (4),faktorálás (4),adokedvezmeny (4),lakástakarékpénztár (4),kedvezmények (4),privát bank (4),BUBOR (4),OBA (4),érintés nélküli fizetés (4),adóstárs (4),Fix kamatozás (4),csekk (4),szakértői cikk (4),készpénzfelvét (4),lakás (4),betéti kamatok (4),kutatás (4),számlacsomag választó kalkulátor (4),bankszámla költség (4),unit-linked biztositas (4),utalás (4),csökkenés (4),internetes vásárlás (4),paypass (4),tanács (4),változás (4),számlanyitás (4),tőkevédett alap (3),ingatlanalap (3),lakás-takarékpénztár (3),EBKM (3),mobiltelefon (3),OECD (3),nyeremény (3),értékpapír (3),Kúria (3),prémium (3),felminősítés (3),arfolyam (3),vagyon (3),felújítás (3),bankbetétek (3),jelzaloghitel (3),otthonteremtési támogatás (3),törlesztőrészlet változás (3),jegybanki alapkamat (3),pénzügyi döntés (3),fiatalok (3),mobilfizetés (3),diákmunka (3),félszocpol (3),Paywave (3),Önerő (3),megtakarítások (3),kockázati tőke (3),lakasvasarlas (3),vállalati számlavezetés (3),bankválasztás (3),elektronikus számlázás (3),bankköltség optimalizálás (3),utalás külföldre (3),online banking (3),Görögország (3),valuta (3),devizaszámla (3),előtörlesztési díj (3),NOK (3),alapkezelő (3),akciós személyi kölcsön (3),befektetés költségei (3),áthidaló kölcsön (3),vevő finanszírozás (3),nyugdí (3),faktor (3),kártyás fizetés (3),fedezet (3),BEVA (3),előbírálat (3),SEPA-átutalás (3),sárgacsekk (3),szamlacsomag (3),kedvezmény (3),forgóeszköz hitel (3),részvény alap (3),lakásfelújítás (3),nemzetközi összehasonlítás (3),tájékoztató (3),unit-linked (3),támogatás (3),Vodafone (3),bankkártyás fizetés (3),lakáshitel törlesztési támogatás (3),defláció (3),Lakáshitel (3),díj (3),KKV (3),posta (3),vásárlás (3),devizakereskedelem (3),tanácsadás (3),premium banking (3),közjegyző (3),pénzügy (3),csalás (3),vodafone (2),önyp (2),munkáltatói kölcsön (2),árfolyamkockázat (2),otp (2),hirdetmény (2),CSOK igénylés (2),ebkm (2),ingatlan bérbeadás (2),magánnyugdíj pénztár (2),internetbank költségek (2),tőkevédelem (2),költségmegtakarítás (2),csok összege (2),internet (2),ingatlanfedezet (2),pénzügyi kultúra (2),ingatlan alapok (2),illetékkedvezmény (2),adathalászat (2),folyoszamlahitel (2),forintgyengules (2),devizahiteles elszámolás (2),Bankok (2),árfolyamrögzítés (2),visszatérés (2),diák (2),PayPass (2),emelés (2),gyorskölcsön (2),lakosság (2),vélemény (2),számlaválasztás (2),lakásbérlés (2),egyszerűsített bankváltás (2),banszámla (2),bérlés (2),Citibank (2),hitelgarancia (2),kkv-számlacsomag (2),lizing (2),kedvezményes árfolyamú végtörlesztés (2),PSZÁF (2),középárfolyam (2),AXA Bank (2),Bank (2),bróker (2),bankszámla ausztria (2),kamatemelés (2),lakástakarék (2),kamatvaltozas (2),telephely vásárlás (2),közüzemi számla (2),online bankolás (2),részvényalap (2),Ptk. (2),pénzügyi terv (2),betétek (2),pénzügyi tervezés (2),Pályázat (2),aktív vagyonkezelés (2),start számla (2),benzinár (2),kedvezményes (2),portfolió (2),olcsó hitel (2),lakáskölcsön (2),ingyenes (2),rendszeres megtakarítás (2),privát bankolás (2),prémium banki kiszolgálás (2),bírság (2),értékpapírszámla (2),KHR (2),időtáv (2),bővítésre (2),számlacsomagok (2),bankszámlák (2),SMSZ (2),pénzügyek (2),paypal (2),e-book (2),hitelképesség (2),befektetéshez kötött életbiztosítás (2),vegyes alapok (2),OTP Alapkezelo (2),magáncsőd (2),OTP Bank (2),eladósodottság (2),legjobb lakáshitel (2),szerződésmódosítás (2),olcsó bankszámla (2),föld (2),dollár (2),biztonságos hitel (2),diverzifikáció (2),devizahitel per (2),jelzalog (2),kárrendezés (2),forex (2),lakástámogatás (2),POS (2),ingatlan árak (2),Növekedési Hitelprogram (2),számlázás (2),online számla (2),vétel (2),vállalkozói jövedelem (2),EVA (2),lakáscsere (2),házasság (2),bankszámlakalkulátor (2),befalap (2),Stabilitási Megtakarítási Számla (2),ksh (2),Megtakarítási Irányelv (2),BIC (2),devizaváltás (2),MagNet (2),Supra (2),külföldi utalás (2),banktitok (2),rezsicsökkentés (2),szabad felhasználású jelzáloghitel (2),MagNetFaktor (2),pénz (2),nemzetközi kamatok (2),sárga csekk (2),fix törlesztő (2),bankkártyás vásárlás (2),Szalma Csaba (2),készpénzfelvétel külföldön (2),jelzálog (2),bankszabalyozas (2),mobil alkalmazás (2),adósmentés (2),stabilitási megtakarítási számla (2),díjmentes készpénzfelvétel (2),alapszámla (2),0%-os hitel (2),IBAN (2),bankolás (2),kamatado (2),Start-számla (2),lakossági számla (2),munkáltatói hitel (2),jövő (2),Lakástakarék (2),TBSZ számla (2),deviza befektetés (2),államilag támogatott hitel (2),ADLAK (2),korszerűsítés (2),kártyahasználat (2),bankhasználati szokások (2),Fidelity (2),export (2),fundamenta (2),0%-os EU hitel (2),kártyaterminál (2),lakossági vagyon (2),EHP (2),forinthitel (2),támogatott hitelek (2),adómentes támogatás (2),kártyás vásárlás (2),befektetési alapkezelő (2),fix törlesztés (2),kombinált hitel (2),cash back (2),kedvezményes árfolyamú (2),hitelkeret (2),pos (2),céges hitel (2),inaktív bankszámla (2),lakáscélú hiteltörlesztési támogatás (2),lakástakarék szerződés (2),adókedvezmény (2),azonnali kedvezmény (2),vállalkozói számlavezetés (2),fizetés (2),meghatalmazott (2),KSH (2),Zsiday Viktor (2),BAR lista (2),lakéstakarék (1),forintosíáts (1),kartalanitas (1),autofinanszirozas (1),tranzakcios dij (1),devizakockázat (1),diploma (1),külföldi (1),számlainformáció (1),kötvénybuborék (1),deivzahiteles visszatérítés (1),rubel (1),kötvénypiac (1),online bankinkg (1),referencia kamat (1),cash (1),szemelyi kölcsön (1),per (1),eszközbeszerzés (1),Vállalati hitel (1),vállalti hitel (1),cash is king (1),induló költség (1),forint lekötött betét (1),magya foci (1),erste bank (1),magyar (1),euro lekötött betét (1),legjobb alapok (1),kapacitás-bővítés (1),felmondás (1),kártalanítás (1),Üzletélénkítő kölcsön (1),Eurostat (1),prémium kiszolgálás (1),deviazhitel (1),UniCredit (1),zárolás (1),bankkártya biztosítás (1),lakóingatlan (1),külföld (1),levelező bank (1),EHO-mentes (1),reakció idő (1),lakáshtitel (1),vállalati kötvény (1),Üzletélénkítő hitel (1),tényleges tulajdonos (1),külföldi vásárlás (1),kamatszint (1),munkavállalói juttatás csomag (1),dolgozói számlacsomag (1),ingatlanhitel (1),kockázati teszt (1),egyenlítő hitel (1),pénzügyi innováció (1),összehasonlítás (1),hitelbiztosíték (1),magas jövedelem (1),kamatfelár (1),dolgozói program (1),referenciakamat (1),elszamolas (1),frank (1),jelzálog törlés (1),OTP Supra (1),hitelkártya akció (1),államilag támogatott lakáshitel (1),Dél-Dunántúli Takarék Bank (1),ÉRB (1),banki szolgáltatások (1),nők (1),Buda-Cash (1),pénzforgalmi számla (1),60.000 Ft (1),piaci hitel (1),KATA (1),DRB Bank (1),deviza számla (1),deviza átutalás (1),SEPA (1),háztartási vagyon (1),partner kedvezmény (1),kényelmi szolgáltatás (1),csőd (1),brókercég (1),ingatlan finanszírozás (1),kamattámogatott hitel (1),adós (1),pénzromlás (1),K+F (1),2014 (1),nonprofit (1),deviza lekötés (1),forint gyengülés (1),Kama Sutra (1),visszaterites (1),allampapir (1),családi csőd (1),fizetési késedelem (1),betét (1),vállalati betét (1),kezes (1),adóoptimalizálás (1),lakásárak (1),alapkamat (1),választás (1),Madoff (1),Overnight (1),nagyvállalat (1),fedezeti ügylet (1),Tartós befektetési számla (1),bank vagy bróker (1),treasury (1),befektetési kockázat (1),kis- és középvállalkozások (1),autohitel (1),áthárítás (1),hölgyek (1),lakás ára (1),CHF (1),svájci vagyonkezelés (1),devizás befektetési alap (1),lakáskassza (1),arany árfolyam (1),Nemzeti Bank (1),betéti kártya (1),lakásmegoldások (1),EUR (1),eur/huf (1),magánnyugdíjpénztár (1),vevő biztosítás (1),készpénzes jövedelem (1),Apple (1),vállalati htiel (1),vevőkövetelés (1),vállati hitel (1),reszvenyalap (1),ingyenes bankszámla (1),havi megtakarítás (1),utólagos CSOK (1),hitelállomány (1),lekötés (1),váltás (1),befektetési jegy (1),osztatlan közös lakás (1),0%-os vállalkozói hitel (1),visszatérítendő támogatás (1),Lakásvásárlás (1),lakáseladás (1),RMP (1),áremelkedés (1),engedményezés (1),Concorde Alapkezelő (1),ÖNYP (1),pmák (1),transzfer (1),telekvásárlás (1),oep (1),telephely (1),telephelyvásárlás (1),családi otthonteremtési kedvezmény (1),zártkert (1),nyaraló (1),lakásfelújítási hitel (1),korszerűsítési hitel (1),terhelt ingatlan (1),baba (1),bankkartyacsalas (1),bakszámla (1),külterület (1),Uber (1),céldátum alap (1),azonnali áthidaló kölcsön (1),tanácsadó (1),mkb (1),tőkebevonás (1),0%-os hitel (1),EBRD (1),tandij (1),lakhatás (1),Bankkártya visszaélés (1),gyámhivatal (1),Push (1),alkalmazás üzenet (1),fedezetcsere (1),kiskorú (1),felsőoktatás (1),albérlet (1),Aegon Alapkezelő (1),középréteg (1),elnökválasztás (1),minimálbér emelés (1),adócsökkentés (1),tudatos keresés (1),telephely finanszírozás (1),vevő számla finanszírozás (1),válás (1),Kedvezményes hitel (1),telephely bővítés (1),SMS (1),kivandorlas (1),áruhitel (1),munkabér (1),0% THM (1),olimpia (1),családtag (1),vállalkozó jövedelem (1),díjnet (1),ingyenes számlanyitás (1),Citadella Alap (1),hitelszerződés (1),építési telek illeték (1),közeli hozzátartozó (1),jarulek (1),rejtett költségek (1),eredmény (1),profit (1),járulékcsökkentés (1),elektronikus csatorna (1),lakossági hitel (1),kedvezményezett (1),lakástakarék öröklése (1),ertekpapirszamla (1),digitalis penz (1),euró hitel (1),deviza hitel (1),ingatlan fedezet (1),otp személyi kölcsön (1),árupiac (1),USA (1),eladas (1),előzetes hitelbírálat (1),arany befektetés (1),hitel kalkulátor (1),hitelösszeg (1),befektetési ajánlás (1),befektetési tippek (1),üzletélénkítő (1),ingatlanár (1),personal finance (1),bankszámlaváltás (1),társasházi lakástakarék (1),adasveteli szerzodes (1),csok önerő (1),banszámla kalkulátor (1),lakástakarék akció (1),magyar nyugdíjrendszer jövője (1),Szechenyi Terv (1),külföldi állampolgár (1),számlanyitás előtt (1),jövedelemigazolás (1),jelzáloglevél (1),személyes (1),Duna House (1),nyelv (1),lízing (1),napközbeni átutalás (1),sajtóközlemény (1),alkupozíció (1),Családok Otthonteremtési Kedvezménye (1),hitel bar listásoknak (1),bankkártyás csalás (1),e-kivonat (1),lakáselőtakarékosság (1),GINOP (1),hiteligénylés (1),vállalkozói bankszámal (1),letiltás (1),végrehajtás (1),tervezés (1),növekedési hitelprogram (1),passzív vagyonkezelés (1),indexkövető alap (1),nagy összegű lakáshitel (1),csökken (1),pénzügyi célok (1),előleg (1),nyugdijkorhatár (1),cégvásárlás (1),Diákhitel (1),eszközosztályok (1),új lakás (1),akvizíciós hitel (1),forgóeszközhitel (1),Citadella alap (1),szja (1),tarsadalombiztositas (1),önsegélyező pénztár (1),rögzített kamat (1),nok (1),Beva (1),nyesz (1),apostille (1),lakásárindex (1),csok élettársaknak (1),csok házasoknak (1),refinanszirozás (1),nyugdíj előtakarékosság (1),Családi Otthonteremtési Kedvezmény (1),cso (1),2015 (1),hozamok (1),régiók (1),családok otthonteremtési kedvezményes (1),OTP Optima (1),céges bankköltségek (1),érdekesség (1),szamlazas (1),nyugdij (1),foglaló (1),adéásvételi (1),befektetési célú lakás (1),kiadás (1),bar lista (1),Pénzügyek (1),elektronikus szamlazas (1),Széchenyi Kártya Program (1),nemzetközi (1),kamatváltozás (1),szamlazz (1),pótfedezet (1),online számlázás (1),induló cég (1),kezdő vállalkozás (1),okos döntés (1),díjtételek (1),befektetések (1),banki szokások (1),vállakozói hitel (1),korszerű fizetés (1),MasterCard (1),euró forint árfolyam (1),tájékoztatási kötelezettség (1),jogszabály (1),sikerdij (1),eladási jutalék (1),vételi jutalék (1),laksávásárlás (1),forint árfolyam (1),vallalat (1),EgySzámla (1),Erste Bank (1),befektetési arany (1),befektetési szolgáltató (1),értékmegőrzés (1),panelprogram (1),panel (1), bankváltás (1),bankcsőd pénzügyi válság (1),tanulság (1),távfűtés (1),Megtakarítás (1),számlaoptimalizálás (1),alap (1),tőke (1),kamatvagas (1),KHR rossz adós BAR-lista (1),BAR-lista (1),kkv-hitelezés pénz forrás bank (1),vállakozás (1),bankkárty (1),Mobilkártya (1),payWave (1),külföldi bankszámla (1),tvelőfizetés (1),bankkártya külföldön (1),AVON (1),UPC (1),feltételek (1),ügyintézés (1),Ferrari (1),befektetési alap költsége (1),karácsonyfa (1),ingatlanlizing (1),2013 (1),kkv-hitel (1),phising (1),Lakasvasar (1),deviza árfolyam (1),forint betét (1),konvertálás (1),Bitcoin (1),befektetési lehetőségek (1),euro betét (1),Készpénz-felvétel (1),mobil tarifacsomagok (1),megtagadas (1),tetőtér (1),tetőtér beépítés (1),Lakáshitelek-2014 (1),ÁFA (1), külföldi jövedelem (1),Pioneer Alapkezelo (1),kamatlab (1),UniCredit Bank (1),pemák (1),nyugdíjas számla (1),mobil fizetés (1),megtakrítás (1),internetkártya (1),lakastamogatas (1),mobil tárca (1),mobil árak (1),mobil (1),Szent Korona (1),mobil applikáció (1),tulajdoni lap (1),sport (1),OKÉ (1),cégfelvásárlás (1),széf (1),bóvli (1),LED (1),villany (1),előtakarékosság (1),fizetésletiltás (1),inkasszo (1),fizetési mód (1),Európai Bíróság (1),Kásler-ügy (1),Bodnár Zoltán (1),supra (1),megtakarítási betét (1),sms (1),chat (1),hotel (1),devizahitelesek (1),befejezés (1),diakhitel (1),gépkocsinyeremény-betét (1),életbiztosítás (1),autó (1),tartós befektetési szerződés (1),keszpenzfelvetel (1),bizotsító (1),családi pénzügyek (1),online átutalás (1),kedvezményes tranzakciók (1),valutaárfolyam (1),gyerek (1),Nobel-díj (1),tartós befektetés (1),Yale Egyetem (1),ügynök (1),utalás költség (1),kockázati életbiztosítás (1),valutaváltás (1),faelgázosító (1),tulajdonos (1),usa (1),államcsőd (1),adósságplafon (1),napi bankolás (1),stop loss (1),stop megbízás (1),takarékbélyeg (1),takarékoskodás (1),bankok megítélése (1),Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt. (1),FX (1),mentes (1),kiegészítő szolgáltatás (1),piaci (1),biztosító (1),utasbiztosítás (1),kártyához kapcsolódó biztosítás (1),elemzés (1),család (1),monetáris tanács (1),újdonság (1),online (1),házhozszállítás (1),szórás (1),jelszó (1),könyv (1),idézés (1),token (1),mobiltoken (1),optimalizalas (1),startszámla (1),karácsony (1),adó visszaigénylés (1),ajándék (1),külföldi utazás (1),egészségpénztár (1),vagyonkezelő (1),atm (1),piaci kamatozású hitel (1),betétfedezetes folyószámlahitel (1),kocka (1),beszedési megbízás (1),unortodox (1),330 (1),árfolyamváltozás (1),deviza hitel (1),kölcsön (1),állásfoglalás (1),díjemelés (1),pénzügyi történet (1),iPad mini (1),ház (1),nyilatkozat (1),150 ezer forint (1),ajánlat (1),felszámolás (1),fűtés (1),MKB (1),külföldi munkavállalás (1),feldarabolás (1),jó bank (1),rossz bank (1),hitelfedezeti biztosítás (1),törlesztésvédelem (1),gyűjtőszámlahitel (1),pénzügyi rezsicsökkentés (1),piaci körkép (1),meg (1),bankkárya (1),netshopping (1),atveres (1),teszt (1),befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (1),devizabetét (1),pontgyűjtés (1),utazás (1),webshop (1),csoportos beszedési megbízás (1),mobilbankolás (1),baleset (1),euróbetét (1),alapok alapja (1),MKB Bank (1),POI (1),O.F.SZ. Zrt. (1),váltas (1),olcsó (1),millió (1),Európa (1),Nyugat-Európa (1),törvényjavaslat (1),megoszlás (1),hitel öröklése (1),lakshitel (1),hiteles fordítás (1),jövedelem arányos törlesztés (1),csekk befizetés (1),PTI (1),LTV mutató (1),nyereményjáték (1),FHB Bank (1),Rubicon (1),strukturált kötvény (1),SN (1),vállalati folyószámlahitel (1),nyugdíjas (1),shopping (1),Kelet-Európa (1),design (1),fesztivál (1),önerő nélkül (1),adósminősítés (1),egészségügyi hozzájárulás (1),kúria (1),ranghely (1),olcsó panel (1),zsebpénz (1),teljesítmény (1),tippek (1),állam (1),felelősség (1),eurhuf elemzés (1),dijtetel (1),prémium számla (1),számlacsomagváltás (1),eurhuf (1),kérdések és válaszok (1),nyugdíj megtakarítás (1),Mastercard (1),tartós betéti számla (1),hiteltörlesztés (1),Citadella (1),Concorde Hold (1),DH Barométer (1),Deloitte-Scale BankIndex (1),segítség (1),kivonulás (1),FICO (1), betét (1),SMS tájékoztató (1),deviza lekötött betét (1),olvasói kérdés (1),kalkulátor (1),Transferwise (1),kamatelőny (1),milliárdosok (1),extrák (1),áremelés (1),befektetési javaslat (1),varatlan kiadas (1),csökkentés (1),új adó (1),phishing (1),tanácsok (1),idézet (1),csekkbefizetés (1),MagNet Bank (1),adómentes lakáshitel törlesztési támogatás (1),árúhitel (1),Exportélénkítési Hitelprogram (1),megtakaritasi forma (1),javulás (1),Supra Euró (1),Származtatott Befektetési Alap (1),vállkozás (1),tisztességtelen (1),kisbolt (1),prémium szolgáltatás (1),meleg időjárás (1),esés (1),kamatemelési moratórium (1),inflacios cel (1),hozamfizető alap (1),nyeremények (1),feltörekvő piacok (1),Mark Mobius (1),Széchenyi Kártya (1),banki rangsor (1),EGT (1),meleg (1),klíma (1),Aranykönyv (1),PTI (1),Féléves Kincstárjegy (1),ptk (1),likviditas (1),bankközi jutalék (1),interchange díj (1),EU (1),követelés (1),vevő (1),atutalas (1),metró (1),infografika (1),Bankbetét (1),robot (1),vállalati számlacsomagok (1),likvid (1),lakáshitel (1),személyes pénzügyek (1),osztrák hitel (1),zenehallgatás (1),benzin (1),versenyhivatal (1),kereskedési rendszer (1),bővítés (1),érme (1),Éremkibocsátó (1),smart bank (1),öröklés (1),arany kártya (1),gold kártya (1),platina kártya (1),mezőgazdaság (1),hitelezés (1),pénzügyi terefere (1),BAMOSZ (1),alkalmazás (1),applikáció (1),mobilra optimalizált netbank (1),bankszámlakivonat (1),elelmiszeripar (1),őstermelő (1),induló költségek (1),meghatalmazás (1),rendelkezés (1),rendelkező (1),rémhír (1),fx (1),jelzáloghitel költségek (1),Alkotmánybíróság (1),lakás célú hitel (1),állampapír hozam (1),elektronikus bankolás (1),takarékszámla (1),mobilalkalmazás (1),Concorde Rubicon (1),hitelfelvetel (1),magyar államkötvény (1),köztisztviselő (1),részvényalapok (1),banki levelezés (1),elektronikus (1),eladás (1),Magyar Államkincstár (1),MÁK (1),moduláris bankolás (1),futamidő-hosszabbítás (1),business kártya (1),EFER (1),üzleti hitelkártya (1),debit kártya (1),penzvalto (1),euró árfolyam (1),startup (1),kkv számla (1),számlanyitási akció (1),nyugdíjbiztosítás (1),támogatott lakáshitel (1),jóváírás (1),nyugdíj-előtakarékossági számla (1),költségvetés (1),dombornyomott (1),pénzügyi tanácsadás (1),mobiltárca (1),zene (1),penztar (1),díjváltozás (1),ingatlan eladás (1),költségcsökkentés (1),uj mobiltelefon (1),bónusz (1),vállalkozói folyószámlahitel (1),prémium államkötvény (1),alapok (1),ismeretek (1),kártyaelfogadás (1),bónusz államkötvény (1),banki kamatok (1),e-bank (1),Internet banking (1),mobil bankolás (1),athidalo kolcson (1),folyószámla hitel (1)

Reblog