AJÁNLÓ
 
10:00
2016. 08. 08.
Képzeljünk el egy világot, ahol a fotelből ülve tudok bankszámlát nyitni, a sarki közértbe...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 08. 08.
A digitális forradalom a szemünk előtt zajlik, lassan már ott tartunk, hogy fontosabb szerepet...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 08. 08.
Az online kiszolgáláshoz párosuló alacsony költségeket és a magas fokú transzparenciát...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 08. 08.
Manapság mindenki kényelmesen fizethet a bankkártyájával, vagy intézheti a bankszámlájával...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2016. 08. 08.
Miközben a mostani válságból éppen kievickéltünk, a jegybankoknak már most fel kell készülnie,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elmúlt években gyökeres változások indultak el a bankok világában, egyre inkább beszűrődnek a technológia vívmányai a pénzügyi területekre is. Az irány arra mutat, hogy azok a bankok kerülhetnek előnybe, akik a felhasználói élményt is tudnak kínálni a szolgáltatás mellett, mindezt versenyképes áron. A banki szférában egyre-másra tűnnek fel a trónkövetelők, akik innovációs tevékenységük miatt komoly kihívást jelenthetnek a hagyományos bankok számára. Rakovszky Balázzsal, a T-Systems vezetőjével beszéltünk a banki fejlesztésekkel kapcsolatban.

Bankmonitor (BM): Egyes vélemények szerint az új generációt már nagyobb mértékben befolyásolja a felhasználói élmény, mint az ár a banki szolgáltatás választásakor. Mit gondoltok erről?

Rakovszky Balázs: Nincsenek általános igazságok, a mi véleményünk az, hogy egyre és egyre fontosabbá válik a felhasználói élmény. Különösen az új generáció esetében látjuk azt, hogy nő az igény a korszerű, látványos és könnyen használható mobil applikációkon keresztüli banki elérésre.  Ha ez a generáció elér oda, hogy hitelt vegyen fel, akkor nyitott lesz a bankok ajánlatainak összehasonlítására, legyen szó akár korszerűbb vagy kevésbé korszerű banki szolgáltatókról. A lényeg, hogy a nagy verseny miatt a bankoknak jó árú szolgáltatást kell nyújtaniuk, a lehető legjobb ügyfélélmény mellett. Ez lehet a nyerő kombináció.

BM: A válságot követően a hazai banki fejlesztések elmaradtak a nyugat-európai bankokétól. Mikorra teszitek, hogy beindulhat nagyobb mértékben a technológiai innováció a szektorban?

RB: Mi alapvetően másként tapasztaltuk, a magyar bankok a látványos és felszínen futó fejlesztésekben (mobil applikáció, korszerű fióki kiszolgálás) kifejezetten jól állnak. Ausztriában például ilyen szinten nem történt előrelépés, egy átlag díjcsomaghoz egy sms-t sem küldenek az ügyfeleknek arról, hogy milyen számlamozgások voltak, csak havi szinten küldenek egy összesítést. De a németekhez és az olaszokhoz képest sem állunk rosszabbul. Amiben elmaradtunk a nyugat-európai országokhoz képest, az a háttérrendszerek fejlesztése, cseréje, ami miatt később majd sokkal nehezebb lesz egy nagyobb korszerűsítést levezényelni. A banki háttérrendszerekben valóban volt lemaradás, viszont a legtöbb vezető banknál már folyamatban van, vagy hamarosan elindul az ilyen jellegű munka. A biztosítóknál szintén látható az innovációs törekvés, több projektben is élen járunk a régióban.

BM: Az újítás soha nem áll meg, elég csak a törököknél a Facebook-on keresztüli átutalásra gondolni. Nagy kérdés, hogy egy ilyen újfajta technológiát milyen gyorsan lehetne nálunk bevezetni. Elég lenne erre néhány hónap?

RB: A Facebook különösen érdekes, már évek óta beszélünk arról, hogy akár call centereknél érdemes lenne a közösségi oldalt monitorozni és célzott ajánlatokat kidolgozni. A hasonló megoldások azért jönnek elő, mert világszerte komoly versenyt támasztanak a pénzügyi technológiai induló vállalkozások (fintech). A hazai banki rendszerek is képesek lennének egy ilyen újítás beillesztésére, de erre szerintem 3-4 hónap nem lenne elegendő, inkább a dupláját saccolnám. Ezen a téren megkereséssel még a szabályozói korlátok, valamint a banki- és lakossági kereslet hiánya miatt nem találkoztunk. De technológiai oldalról ennek nem lenne semmi akadálya.

BM: Milyen mértékben értetek egyet azzal, hogy az ügyfelek egyre kevésbé bankot választanak, sokkal inkább egy-egy pénzügyi szolgáltatást?

RB: A válaszhoz legalább két részre kell szétbontani az ügyfélkört. Korcsoport alapján viszont ki kell venni azokat az ügyfeleket, akik csak az alapvető banki funkciókat használják és rá vannak szorulva a fióki kiszolgálásra. A banki szolgáltatások széles skáláját használók közül van egy csoport, akik egyszer választottak bankot, és ha nem kapnak jobb ajánlatot, akkor nem is fognak váltani. A másik csoportba tartoznak azok, akik nagyon aktívan figyelik a banki szolgáltatásokat, nyitottak az új dolgok iránt és akár egy-egy cél érdekében több banknál is vezetnek számlát. A bankok összehasonlítása egyre könnyebben megy, ma már számos olyan lehetőség van, amelyből kiderül, hogy az egyik bankszámla mennyivel olcsóbb, mint egy másik. Hasonló volt a helyzet a biztosítóknál is, akkor kezdődött el igazán a biztosítóváltás, amikor az online alkuszok megjelentek és könnyen összehasonlíthatóvá tették a szolgáltatásokat. Abban én kevésbé hiszek, hogy az alternatív szolgáltatók irányába mennének el az ügyfelek, kivételt jelenthet ez alól néhány, csak speciálisan 1-1 szolgáltatásra létrehozott fintech, nézzük csak a legismertebbet a transferwise-t. Persze 15-20 év múlva ez utóbbi is egy komoly piac lehet, de addig is a bankok megfelelő fejlesztéssel a hátuk mögött képesek megtartani az ügyfeleiket.

BM: Magyarország véleményetek szerint nem „túl kicsi” ország az érdemi pénzügyi digitális fejlesztésekhez?

RB: Egyrészről mondhatjuk azt, hogy kicsi a magyar piac, de például az osztrákokkal összehasonlítva ez már korántsem feltétlen igaz. Másrészről viszont a bankok nem tehetik meg, hogy egyes országokkal ne foglalkozzanak, ma már mindenhol ott kell lenni az élvonalban. Van tér arra itthon is, hogy fejlesszenek, különösen azért, mert nagyon erősek vagyunk IT-vonalon. Meglepően sok kísérleti projekt indul hazánkban, éppen a jól kvalifikált IT-munkaerő miatt jó inkubátor Magyarország a nagybankoknak.

BM: Nagy nemzetközi rálátásotok van, ennek tükrében mi jelenti a szűk keresztmetszetet a technológiai előrelépésben?

RB: A szabályozói adottságok mindenképpen korlátját jelentik a fejlesztéseknek, azonban az EU jogharmonizációja miatt itt is egyre kedvezőbbek a feltételek. Következő szempont a bankok óvatossága lehet. A rendelkezésre álló erőforrások szerintem nem jelentenek szűk keresztmetszetet, itthon kifejezetten jó és jó minőségű munkaerő érhető el. A magyar fejlesztői erőforrásokat sok esetben a nyugat-európai fejlesztések viszik el, ezért a hazai fejlesztéseknél néha előfordulhatnak üresjáratok.

BM: Tekintsünk a jövőbe. Egy átlagos banki ügyfél 5 év múlva milyen új digitális szolgáltatásokat érhet el és használhat aktívan Magyarországon?

RB: Valóban, a digitális bankolás az, amiben nagy jövőt látok. A bankok is elkezdtek ezzel foglalkozni, egyre nagyobb az igény a papírmentes, személyes megjelenés nélküli, totális digitális kiszolgálásra. Egyre többen akarják a fotelből intézni a banki ügyeiket, de nem feledkezhetünk el arról, hogy egy jelentős lakossági réteg a fiókban érzi otthonosan magát.  A nyugdíj kiutalása után manapság is hosszú sorok állnak a pénzintézetek előtt, hogy felvegyék készpénzben a nyugdíjasok a pénzüket. Ők nem fognak változtatni a szokásaikon, de már akár a középkorúaktól kezdve egyre kevésbé szeretnek bankfiókba járni. A digitális banki szolgáltatásokat nemcsak elérhetővé teszik, hanem használni is fogják az emberek. Ezen felül én hiszek abban, hogy a fintech cégektől sokat lehet tanulni. A bankoknak a hagyományos üzleti modelljeiket és a folyamataikat is meg kell változtatniuk, sőt továbbmegyek, olyan szolgáltatásokat kell felvenniük a palettára, ami korábban nem tartozott a sztenderd szolgáltatások közé. Nem véletlen például, hogy az AXA a Transferwise-zal szövetséget kötött, de akár elképzelhetők a jövőben felvásárlások is, hogy az új, de már bevezetett technológiát megszerezze egy bank.

BM: A Bankmonitor közelmúltban készített felmérése is azt bizonyítja, hogy az emberek többsége a bankfiók helyett online akar bankszámlát nyitni vagy lakáshitelt felvenni. 5 éven belül van annak realitása, hogy ez megvalósuljon?

RB: Igen, feltétlen. Az elektronikus aláírás EU-s harmonizációja nagyot lendített az online szerződéskötés megvalósításán. Azt gondolom, hogy az a bank, amely nem teszi lehetővé 5 éven belül ezt, az lemarad.

BM: Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a magyarországi fiókhálózattal. Mit gondolsz, 10 éven belül hány fiók maradhat talpon?

RB: Abban biztos vagyok, hogy a következő egy évtizedben folytatódni fog Magyarországon is a bankfiók hálózat fokozatosan csökkenése. Én viszont nem gondolnám azt, hogy teljesen kivesznének a fiókok, a gyökeres változást inkább a bankfiókok átalakulásában látok. Az emberek komfortérzetéhez hozzá tartozik, hogy be tudjanak menni egy fiókba. Bár ott elképzelhető, hogy tíz év múlva öt ügyintéző helyett csak egy fog ülni, míg a maradék 4 önkiszolgáló kioszk lesz. Mi az automatizálásban és a digitalizációban hiszünk, és szerintünk ez lesz a meghatározó irány. A csehek és a szlovákok nagyon jól állnak ezen a téren, nemcsak hozzánk képest, hanem Nyugat-Európával összehasonlítva is.

BM: Mit gondolsz, 10 éven belül a bankok válnak majd nagy IT cégekké, vagy az innovatív IT cégek lesznek egy idő után bankok is?

RB: Én hiszek abban, hogy a bankok képesek lesznek a felzárkózásra. Mi is azon dolgozunk néhány IT szolgáltatóval és gyártóval együtt, hogy a bankok talpon tudjanak maradni az elképesztően erős innovációs versenyben. Másik oldalról viszont az is igaz, hogy nagy IT és telekommunikációs cégek vásárolják be magukat a bankszektorba, elég csak a KBC szerbiai leányának Telenoros megvásárolására gondolni. Nagyon nehéz megmondani, hogy a két csoport közül melyik maradhat talpon, az biztos, hogy a szinergiák kiaknázása felértékelődik. A figyelem a szabályozó hatóságokra terelődhet, kérdés az, hogy meddig lehet/érdemes a ma kinéző bankrendszert fenntartani, vagy esetleg alapjaiban megváltoztatni. Ide tartozik szervesen az alternatív fizetőeszköz, így a bitcoin szerepe is, amelynek egyelőre megkérdőjelezhető annak hitelessége. De a fintech cégeknél is hasonló a helyzet, a hatóságoknak kell eldönteniük, hogy mennyit engednek. Például a jövőben akarnak-e közösségi finanszírozást és biztosítást vagy ilyen szintre már nem akarnak eljutni. 

Rólunk

Bankmonitor

Egy blog bankról, kamatokról, pénzügyek-
ről, mindenről, ami érdekes és pénztárcába
hasít. Olvass minket pénzügyeid egészségé-
ért és szólj hozzá!

Kövess minket

Facebook

Címkefelhő

lakáshitel (354),befektetési alap (297),bank (199),állampapír (180),bankszámla (173),befektetés (111),bankbetét (107),devizahitel (87),lakástakarék (82),vállalati hitel (79),NHP (73),nyugdíj (72),hozam (69),bankszámla kalkulátor (67),megtakarítás (64),betét (63),személyi kölcsön (62),hitelkártya (60),lakashitel (59),forintosítás (54),kamat (52),állami támogatás (51),vállalati számla (48),bankkártya (47),hitelkiváltás (46),számla (44),hitel (44),Növekedési Hitel (41),önkéntes nyugdíjpénztár (39),elszámolás (38),lakástakarék pénztár (37),infláció (35),bankszamla (35),devizahiteles visszatérítés (33),CSOK (32),vállalkozói hitel (30),visszatérítés (30),alapkamat (29),lekötött betét (24),ingatlanpiac (23),törlesztőrészlet (22),személyi hitel (21),ingatlan (21),Personal Finance (20),csok (19),TBSZ (19),lakáshitelek (18),kamatperiódus (18),kockázat (17),elszámoló levél (17),MNB (17),támogatott hitel (16),kkv (16),számlacsomag (16),adó (16),abszolút hozamú alap (15),bankmonitor (15),Alapblog (15),készpénz (15),NYESZ (15),NHP+ (14),vállalkozói számla (14),költségek (14),PMÁK (14),OFSZ (14),deviza (14),szocpol (14),jövedelem (14),Növekedési Hitel Program (14),kamatok (14),vallalati hitel (13),BMÁK (13),fix törlesztőrészlet (13),lakásvásárlás (13),spórolás (13),tranzakciós adó (13),ÖNYP (13),ingatlanbefektetés (12),bankok (12),autóhitel (12),lakastakarek (12),pályázat (12),lakásbiztosítás (12),árfolyamgát (12),családok otthonteremtési kedvezménye (12),lakáshitel kalkulátor (12),Ti kérdeztétek (12),akció (12),babakötvény (11),OTP (11),pénzvisszatérítés (11),Rendszeres Megtakarítási Program (11),hitelkalkulátor (11),díjak (11),ATM (11),bankváltás (11),Allianz (11),árfolyam (10),Bónusz Magyar Államkötvény (10),céges számla (10),tranzakciós illeték (10),LTP (10),biztonság (10),készpénzfelvétel (10),költség (10),Prémium Magyar Államkötvény (10),reálkamat (10),BNP Paribas (9),interjú (9),bankmonitor.hu (9),növekedési hitel (9),vállalat (8),öngondoskodás (8),nyugdíjpénztár (8),kkv hitel (8),előtörlesztés (8),államkötvény (8),Simple (8),kamattámogatás (8),Fizetési Pont (8),kötvényalap (8),Quaestor (8),hitelbírálat (8),devizahitel visszatérítés (8),kötvény (8),brexit (8),befektetési alapok (8),munkáltatói támogatás (7),árfolyamrés (7),faktoring (7),nhp2 (7),diákszámla (7),arany (7),jegybank (7),mobilbank (7),felmérés (7),forint (7),okostelefon (7),beruházási hitel (7),külföldi jövedelem (7),szabadfelhasználású hitel (7),megtakarítási számla (7),nyugdíjelőtakarékosság (7),biztosítás (7),videó (6),önerő (6),hitelkamat (6),vállalkozás (6),jelzáloghitelek (6),Tudatos befektetés (6),ingyenes készpénzfelvétel (6),Növekedési hitel (6),pénzpiaci alap (6),kedvezményes hitel (6),thm (6),euró (6),csok igénylése (6),cafeteria (6),jövedelemvizsgálat (6),netbank (6),részvény (6),személyes tanácsadás (6),készpénzfelvételi díj (6),mnb (6),kamatadó (6),kamatkedvezmény (6),kamatemelkedés (6),számlázz (5),nyugdíjrendszer (5),személyi kölcsön kalkulátor (5),NFC (5),vagyonkezelés (5),ltp (5),GYIK (5),internetbank (5),Széchenyi Hitel (5),fix kamat (5),alapkamat csökkentés (5),jelzáloghitel (5),nyaralás (5),devizautalás (5),kamatkockázat (5),T-Systems (5),nhp (5),ingatlanárak (5),számlavezetés (5),hitelfelvétel (5),tudatoshitel (5),Bónusz államkötvény (5),fix kamatozás (5),ingatlan befektetés (5),unit linked (5),építési hitel (5),diákhitel (5),adózás (5),hitelkalkulator (5),EXIM (5),lakástakarék-pénztár (5),folyószámla (5),brókerbotrány (5),promóció (5),adósságrendezés (5),folyószámlahitel (5),kamatozó kincstárjegy (5),reszveny (5),Concorde (5),tartós befektetési számla (5),illeték (4),szemelyi kolcson (4),digitális bank (4),EHO (4),BNP (4),gyermek (4),törlesztés (4),THM (4),fair bank (4),otthonteremtési hitel (4),reálhozam (4),futamidő (4),változó kamatozás (4),Prémium államkötvény (4),nyugdijbiztositas (4),vegyes alap (4),lakásár (4),végtörlesztés (4),svájci frank (4),lakáspiac (4),faktorálás (4),adokedvezmeny (4),lakástakarékpénztár (4),kedvezmények (4),privát bank (4),BUBOR (4),OBA (4),érintés nélküli fizetés (4),adóstárs (4),Fix kamatozás (4),csekk (4),szakértői cikk (4),készpénzfelvét (4),lakás (4),betéti kamatok (4),kutatás (4),számlacsomag választó kalkulátor (4),bankszámla költség (4),unit-linked biztositas (4),utalás (4),csökkenés (4),internetes vásárlás (4),paypass (4),tanács (4),változás (4),számlanyitás (4),tőkevédett alap (3),ingatlanalap (3),lakás-takarékpénztár (3),EBKM (3),mobiltelefon (3),OECD (3),nyeremény (3),értékpapír (3),Kúria (3),prémium (3),felminősítés (3),arfolyam (3),vagyon (3),felújítás (3),bankbetétek (3),jelzaloghitel (3),otthonteremtési támogatás (3),törlesztőrészlet változás (3),jegybanki alapkamat (3),pénzügyi döntés (3),fiatalok (3),mobilfizetés (3),diákmunka (3),félszocpol (3),Paywave (3),Önerő (3),megtakarítások (3),kockázati tőke (3),lakasvasarlas (3),vállalati számlavezetés (3),bankválasztás (3),elektronikus számlázás (3),bankköltség optimalizálás (3),utalás külföldre (3),online banking (3),Görögország (3),valuta (3),devizaszámla (3),előtörlesztési díj (3),NOK (3),alapkezelő (3),akciós személyi kölcsön (3),befektetés költségei (3),áthidaló kölcsön (3),vevő finanszírozás (3),nyugdí (3),faktor (3),kártyás fizetés (3),fedezet (3),BEVA (3),előbírálat (3),SEPA-átutalás (3),sárgacsekk (3),szamlacsomag (3),kedvezmény (3),forgóeszköz hitel (3),részvény alap (3),lakásfelújítás (3),nemzetközi összehasonlítás (3),tájékoztató (3),unit-linked (3),támogatás (3),Vodafone (3),bankkártyás fizetés (3),lakáshitel törlesztési támogatás (3),defláció (3),Lakáshitel (3),díj (3),KKV (3),posta (3),vásárlás (3),devizakereskedelem (3),tanácsadás (3),premium banking (3),közjegyző (3),pénzügy (3),csalás (3),vodafone (2),önyp (2),munkáltatói kölcsön (2),árfolyamkockázat (2),otp (2),hirdetmény (2),CSOK igénylés (2),ebkm (2),ingatlan bérbeadás (2),magánnyugdíj pénztár (2),internetbank költségek (2),tőkevédelem (2),költségmegtakarítás (2),csok összege (2),internet (2),ingatlanfedezet (2),pénzügyi kultúra (2),ingatlan alapok (2),illetékkedvezmény (2),adathalászat (2),folyoszamlahitel (2),forintgyengules (2),devizahiteles elszámolás (2),Bankok (2),árfolyamrögzítés (2),visszatérés (2),diák (2),PayPass (2),emelés (2),gyorskölcsön (2),lakosság (2),vélemény (2),számlaválasztás (2),lakásbérlés (2),egyszerűsített bankváltás (2),banszámla (2),bérlés (2),Citibank (2),hitelgarancia (2),kkv-számlacsomag (2),lizing (2),kedvezményes árfolyamú végtörlesztés (2),PSZÁF (2),középárfolyam (2),AXA Bank (2),Bank (2),bróker (2),bankszámla ausztria (2),kamatemelés (2),lakástakarék (2),kamatvaltozas (2),telephely vásárlás (2),közüzemi számla (2),online bankolás (2),részvényalap (2),Ptk. (2),pénzügyi terv (2),betétek (2),pénzügyi tervezés (2),Pályázat (2),aktív vagyonkezelés (2),start számla (2),benzinár (2),kedvezményes (2),portfolió (2),olcsó hitel (2),lakáskölcsön (2),ingyenes (2),rendszeres megtakarítás (2),privát bankolás (2),prémium banki kiszolgálás (2),bírság (2),értékpapírszámla (2),KHR (2),időtáv (2),bővítésre (2),számlacsomagok (2),bankszámlák (2),SMSZ (2),pénzügyek (2),paypal (2),e-book (2),hitelképesség (2),befektetéshez kötött életbiztosítás (2),vegyes alapok (2),OTP Alapkezelo (2),magáncsőd (2),OTP Bank (2),eladósodottság (2),legjobb lakáshitel (2),szerződésmódosítás (2),olcsó bankszámla (2),föld (2),dollár (2),biztonságos hitel (2),diverzifikáció (2),devizahitel per (2),jelzalog (2),kárrendezés (2),forex (2),lakástámogatás (2),POS (2),ingatlan árak (2),Növekedési Hitelprogram (2),számlázás (2),online számla (2),vétel (2),vállalkozói jövedelem (2),EVA (2),lakáscsere (2),házasság (2),bankszámlakalkulátor (2),befalap (2),Stabilitási Megtakarítási Számla (2),ksh (2),Megtakarítási Irányelv (2),BIC (2),devizaváltás (2),MagNet (2),Supra (2),külföldi utalás (2),banktitok (2),rezsicsökkentés (2),szabad felhasználású jelzáloghitel (2),MagNetFaktor (2),pénz (2),nemzetközi kamatok (2),sárga csekk (2),fix törlesztő (2),bankkártyás vásárlás (2),Szalma Csaba (2),készpénzfelvétel külföldön (2),jelzálog (2),bankszabalyozas (2),mobil alkalmazás (2),adósmentés (2),stabilitási megtakarítási számla (2),díjmentes készpénzfelvétel (2),alapszámla (2),0%-os hitel (2),IBAN (2),bankolás (2),kamatado (2),Start-számla (2),lakossági számla (2),munkáltatói hitel (2),jövő (2),Lakástakarék (2),TBSZ számla (2),deviza befektetés (2),államilag támogatott hitel (2),ADLAK (2),korszerűsítés (2),kártyahasználat (2),bankhasználati szokások (2),Fidelity (2),export (2),fundamenta (2),0%-os EU hitel (2),kártyaterminál (2),lakossági vagyon (2),EHP (2),forinthitel (2),támogatott hitelek (2),adómentes támogatás (2),kártyás vásárlás (2),befektetési alapkezelő (2),fix törlesztés (2),kombinált hitel (2),cash back (2),kedvezményes árfolyamú (2),hitelkeret (2),pos (2),céges hitel (2),inaktív bankszámla (2),lakáscélú hiteltörlesztési támogatás (2),lakástakarék szerződés (2),adókedvezmény (2),azonnali kedvezmény (2),vállalkozói számlavezetés (2),fizetés (2),meghatalmazott (2),KSH (2),Zsiday Viktor (2),BAR lista (2),lakéstakarék (1),forintosíáts (1),kartalanitas (1),autofinanszirozas (1),tranzakcios dij (1),devizakockázat (1),diploma (1),külföldi (1),számlainformáció (1),kötvénybuborék (1),deivzahiteles visszatérítés (1),rubel (1),kötvénypiac (1),online bankinkg (1),referencia kamat (1),cash (1),szemelyi kölcsön (1),per (1),eszközbeszerzés (1),Vállalati hitel (1),vállalti hitel (1),cash is king (1),induló költség (1),forint lekötött betét (1),magya foci (1),erste bank (1),magyar (1),euro lekötött betét (1),legjobb alapok (1),kapacitás-bővítés (1),felmondás (1),kártalanítás (1),Üzletélénkítő kölcsön (1),Eurostat (1),prémium kiszolgálás (1),deviazhitel (1),UniCredit (1),zárolás (1),bankkártya biztosítás (1),lakóingatlan (1),külföld (1),levelező bank (1),EHO-mentes (1),reakció idő (1),lakáshtitel (1),vállalati kötvény (1),Üzletélénkítő hitel (1),tényleges tulajdonos (1),külföldi vásárlás (1),kamatszint (1),munkavállalói juttatás csomag (1),dolgozói számlacsomag (1),ingatlanhitel (1),kockázati teszt (1),egyenlítő hitel (1),pénzügyi innováció (1),összehasonlítás (1),hitelbiztosíték (1),magas jövedelem (1),kamatfelár (1),dolgozói program (1),referenciakamat (1),elszamolas (1),frank (1),jelzálog törlés (1),OTP Supra (1),hitelkártya akció (1),államilag támogatott lakáshitel (1),Dél-Dunántúli Takarék Bank (1),ÉRB (1),banki szolgáltatások (1),nők (1),Buda-Cash (1),pénzforgalmi számla (1),60.000 Ft (1),piaci hitel (1),KATA (1),DRB Bank (1),deviza számla (1),deviza átutalás (1),SEPA (1),háztartási vagyon (1),partner kedvezmény (1),kényelmi szolgáltatás (1),csőd (1),brókercég (1),ingatlan finanszírozás (1),kamattámogatott hitel (1),adós (1),pénzromlás (1),K+F (1),2014 (1),nonprofit (1),deviza lekötés (1),forint gyengülés (1),Kama Sutra (1),visszaterites (1),allampapir (1),családi csőd (1),fizetési késedelem (1),betét (1),vállalati betét (1),kezes (1),adóoptimalizálás (1),lakásárak (1),alapkamat (1),választás (1),Madoff (1),Overnight (1),nagyvállalat (1),fedezeti ügylet (1),Tartós befektetési számla (1),bank vagy bróker (1),treasury (1),befektetési kockázat (1),kis- és középvállalkozások (1),autohitel (1),áthárítás (1),hölgyek (1),lakás ára (1),CHF (1),svájci vagyonkezelés (1),devizás befektetési alap (1),lakáskassza (1),arany árfolyam (1),Nemzeti Bank (1),betéti kártya (1),lakásmegoldások (1),EUR (1),eur/huf (1),magánnyugdíjpénztár (1),vevő biztosítás (1),készpénzes jövedelem (1),Apple (1),vállalati htiel (1),vevőkövetelés (1),vállati hitel (1),reszvenyalap (1),ingyenes bankszámla (1),havi megtakarítás (1),utólagos CSOK (1),hitelállomány (1),lekötés (1),váltás (1),befektetési jegy (1),osztatlan közös lakás (1),0%-os vállalkozói hitel (1),visszatérítendő támogatás (1),Lakásvásárlás (1),lakáseladás (1),RMP (1),áremelkedés (1),engedményezés (1),Concorde Alapkezelő (1),ÖNYP (1),pmák (1),transzfer (1),telekvásárlás (1),oep (1),telephely (1),telephelyvásárlás (1),családi otthonteremtési kedvezmény (1),zártkert (1),nyaraló (1),lakásfelújítási hitel (1),korszerűsítési hitel (1),terhelt ingatlan (1),baba (1),bankkartyacsalas (1),bakszámla (1),külterület (1),Uber (1),céldátum alap (1),azonnali áthidaló kölcsön (1),tanácsadó (1),mkb (1),tőkebevonás (1),0%-os hitel (1),EBRD (1),tandij (1),lakhatás (1),Bankkártya visszaélés (1),gyámhivatal (1),Push (1),alkalmazás üzenet (1),fedezetcsere (1),kiskorú (1),felsőoktatás (1),albérlet (1),Aegon Alapkezelő (1),középréteg (1),elnökválasztás (1),minimálbér emelés (1),adócsökkentés (1),tudatos keresés (1),telephely finanszírozás (1),vevő számla finanszírozás (1),válás (1),Kedvezményes hitel (1),telephely bővítés (1),SMS (1),kivandorlas (1),áruhitel (1),munkabér (1),0% THM (1),olimpia (1),családtag (1),vállalkozó jövedelem (1),díjnet (1),ingyenes számlanyitás (1),Citadella Alap (1),hitelszerződés (1),építési telek illeték (1),közeli hozzátartozó (1),jarulek (1),rejtett költségek (1),eredmény (1),profit (1),járulékcsökkentés (1),elektronikus csatorna (1),lakossági hitel (1),kedvezményezett (1),lakástakarék öröklése (1),ertekpapirszamla (1),digitalis penz (1),euró hitel (1),deviza hitel (1),ingatlan fedezet (1),otp személyi kölcsön (1),árupiac (1),USA (1),eladas (1),előzetes hitelbírálat (1),arany befektetés (1),hitel kalkulátor (1),hitelösszeg (1),befektetési ajánlás (1),befektetési tippek (1),üzletélénkítő (1),ingatlanár (1),personal finance (1),bankszámlaváltás (1),társasházi lakástakarék (1),adasveteli szerzodes (1),csok önerő (1),banszámla kalkulátor (1),lakástakarék akció (1),magyar nyugdíjrendszer jövője (1),Szechenyi Terv (1),külföldi állampolgár (1),számlanyitás előtt (1),jövedelemigazolás (1),jelzáloglevél (1),személyes (1),Duna House (1),nyelv (1),lízing (1),napközbeni átutalás (1),sajtóközlemény (1),alkupozíció (1),Családok Otthonteremtési Kedvezménye (1),hitel bar listásoknak (1),bankkártyás csalás (1),e-kivonat (1),lakáselőtakarékosság (1),GINOP (1),hiteligénylés (1),vállalkozói bankszámal (1),letiltás (1),végrehajtás (1),tervezés (1),növekedési hitelprogram (1),passzív vagyonkezelés (1),indexkövető alap (1),nagy összegű lakáshitel (1),csökken (1),pénzügyi célok (1),előleg (1),nyugdijkorhatár (1),cégvásárlás (1),Diákhitel (1),eszközosztályok (1),új lakás (1),akvizíciós hitel (1),forgóeszközhitel (1),Citadella alap (1),szja (1),tarsadalombiztositas (1),önsegélyező pénztár (1),rögzített kamat (1),nok (1),Beva (1),nyesz (1),apostille (1),lakásárindex (1),csok élettársaknak (1),csok házasoknak (1),refinanszirozás (1),nyugdíj előtakarékosság (1),Családi Otthonteremtési Kedvezmény (1),cso (1),2015 (1),hozamok (1),régiók (1),családok otthonteremtési kedvezményes (1),OTP Optima (1),céges bankköltségek (1),érdekesség (1),szamlazas (1),nyugdij (1),foglaló (1),adéásvételi (1),befektetési célú lakás (1),kiadás (1),bar lista (1),Pénzügyek (1),elektronikus szamlazas (1),Széchenyi Kártya Program (1),nemzetközi (1),kamatváltozás (1),szamlazz (1),pótfedezet (1),online számlázás (1),induló cég (1),kezdő vállalkozás (1),okos döntés (1),díjtételek (1),befektetések (1),banki szokások (1),vállakozói hitel (1),korszerű fizetés (1),MasterCard (1),euró forint árfolyam (1),tájékoztatási kötelezettség (1),jogszabály (1),sikerdij (1),eladási jutalék (1),vételi jutalék (1),laksávásárlás (1),forint árfolyam (1),vallalat (1),EgySzámla (1),Erste Bank (1),befektetési arany (1),befektetési szolgáltató (1),értékmegőrzés (1),panelprogram (1),panel (1), bankváltás (1),bankcsőd pénzügyi válság (1),tanulság (1),távfűtés (1),Megtakarítás (1),számlaoptimalizálás (1),alap (1),tőke (1),kamatvagas (1),KHR rossz adós BAR-lista (1),BAR-lista (1),kkv-hitelezés pénz forrás bank (1),vállakozás (1),bankkárty (1),Mobilkártya (1),payWave (1),külföldi bankszámla (1),tvelőfizetés (1),bankkártya külföldön (1),AVON (1),UPC (1),feltételek (1),ügyintézés (1),Ferrari (1),befektetési alap költsége (1),karácsonyfa (1),ingatlanlizing (1),2013 (1),kkv-hitel (1),phising (1),Lakasvasar (1),deviza árfolyam (1),forint betét (1),konvertálás (1),Bitcoin (1),befektetési lehetőségek (1),euro betét (1),Készpénz-felvétel (1),mobil tarifacsomagok (1),megtagadas (1),tetőtér (1),tetőtér beépítés (1),Lakáshitelek-2014 (1),ÁFA (1), külföldi jövedelem (1),Pioneer Alapkezelo (1),kamatlab (1),UniCredit Bank (1),pemák (1),nyugdíjas számla (1),mobil fizetés (1),megtakrítás (1),internetkártya (1),lakastamogatas (1),mobil tárca (1),mobil árak (1),mobil (1),Szent Korona (1),mobil applikáció (1),tulajdoni lap (1),sport (1),OKÉ (1),cégfelvásárlás (1),széf (1),bóvli (1),LED (1),villany (1),előtakarékosság (1),fizetésletiltás (1),inkasszo (1),fizetési mód (1),Európai Bíróság (1),Kásler-ügy (1),Bodnár Zoltán (1),supra (1),megtakarítási betét (1),sms (1),chat (1),hotel (1),devizahitelesek (1),befejezés (1),diakhitel (1),gépkocsinyeremény-betét (1),életbiztosítás (1),autó (1),tartós befektetési szerződés (1),keszpenzfelvetel (1),bizotsító (1),családi pénzügyek (1),online átutalás (1),kedvezményes tranzakciók (1),valutaárfolyam (1),gyerek (1),Nobel-díj (1),tartós befektetés (1),Yale Egyetem (1),ügynök (1),utalás költség (1),kockázati életbiztosítás (1),valutaváltás (1),faelgázosító (1),tulajdonos (1),usa (1),államcsőd (1),adósságplafon (1),napi bankolás (1),stop loss (1),stop megbízás (1),takarékbélyeg (1),takarékoskodás (1),bankok megítélése (1),Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt. (1),FX (1),mentes (1),kiegészítő szolgáltatás (1),piaci (1),biztosító (1),utasbiztosítás (1),kártyához kapcsolódó biztosítás (1),elemzés (1),család (1),monetáris tanács (1),újdonság (1),online (1),házhozszállítás (1),szórás (1),jelszó (1),könyv (1),idézés (1),token (1),mobiltoken (1),optimalizalas (1),startszámla (1),karácsony (1),adó visszaigénylés (1),ajándék (1),külföldi utazás (1),egészségpénztár (1),vagyonkezelő (1),atm (1),piaci kamatozású hitel (1),betétfedezetes folyószámlahitel (1),kocka (1),beszedési megbízás (1),unortodox (1),330 (1),árfolyamváltozás (1),deviza hitel (1),kölcsön (1),állásfoglalás (1),díjemelés (1),pénzügyi történet (1),iPad mini (1),ház (1),nyilatkozat (1),150 ezer forint (1),ajánlat (1),felszámolás (1),fűtés (1),MKB (1),külföldi munkavállalás (1),feldarabolás (1),jó bank (1),rossz bank (1),hitelfedezeti biztosítás (1),törlesztésvédelem (1),gyűjtőszámlahitel (1),pénzügyi rezsicsökkentés (1),piaci körkép (1),meg (1),bankkárya (1),netshopping (1),atveres (1),teszt (1),befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (1),devizabetét (1),pontgyűjtés (1),utazás (1),webshop (1),csoportos beszedési megbízás (1),mobilbankolás (1),baleset (1),euróbetét (1),alapok alapja (1),MKB Bank (1),POI (1),O.F.SZ. Zrt. (1),váltas (1),olcsó (1),millió (1),Európa (1),Nyugat-Európa (1),törvényjavaslat (1),megoszlás (1),hitel öröklése (1),lakshitel (1),hiteles fordítás (1),jövedelem arányos törlesztés (1),csekk befizetés (1),PTI (1),LTV mutató (1),nyereményjáték (1),FHB Bank (1),Rubicon (1),strukturált kötvény (1),SN (1),vállalati folyószámlahitel (1),nyugdíjas (1),shopping (1),Kelet-Európa (1),design (1),fesztivál (1),önerő nélkül (1),adósminősítés (1),egészségügyi hozzájárulás (1),kúria (1),ranghely (1),olcsó panel (1),zsebpénz (1),teljesítmény (1),tippek (1),állam (1),felelősség (1),eurhuf elemzés (1),dijtetel (1),prémium számla (1),számlacsomagváltás (1),eurhuf (1),kérdések és válaszok (1),nyugdíj megtakarítás (1),Mastercard (1),tartós betéti számla (1),hiteltörlesztés (1),Citadella (1),Concorde Hold (1),DH Barométer (1),Deloitte-Scale BankIndex (1),segítség (1),kivonulás (1),FICO (1), betét (1),SMS tájékoztató (1),deviza lekötött betét (1),olvasói kérdés (1),kalkulátor (1),Transferwise (1),kamatelőny (1),milliárdosok (1),extrák (1),áremelés (1),befektetési javaslat (1),varatlan kiadas (1),csökkentés (1),új adó (1),phishing (1),tanácsok (1),idézet (1),csekkbefizetés (1),MagNet Bank (1),adómentes lakáshitel törlesztési támogatás (1),árúhitel (1),Exportélénkítési Hitelprogram (1),megtakaritasi forma (1),javulás (1),Supra Euró (1),Származtatott Befektetési Alap (1),vállkozás (1),tisztességtelen (1),kisbolt (1),prémium szolgáltatás (1),meleg időjárás (1),esés (1),kamatemelési moratórium (1),inflacios cel (1),hozamfizető alap (1),nyeremények (1),feltörekvő piacok (1),Mark Mobius (1),Széchenyi Kártya (1),banki rangsor (1),EGT (1),meleg (1),klíma (1),Aranykönyv (1),PTI (1),Féléves Kincstárjegy (1),ptk (1),likviditas (1),bankközi jutalék (1),interchange díj (1),EU (1),követelés (1),vevő (1),atutalas (1),metró (1),infografika (1),Bankbetét (1),robot (1),vállalati számlacsomagok (1),likvid (1),lakáshitel (1),személyes pénzügyek (1),osztrák hitel (1),zenehallgatás (1),benzin (1),versenyhivatal (1),kereskedési rendszer (1),bővítés (1),érme (1),Éremkibocsátó (1),smart bank (1),öröklés (1),arany kártya (1),gold kártya (1),platina kártya (1),mezőgazdaság (1),hitelezés (1),pénzügyi terefere (1),BAMOSZ (1),alkalmazás (1),applikáció (1),mobilra optimalizált netbank (1),bankszámlakivonat (1),elelmiszeripar (1),őstermelő (1),induló költségek (1),meghatalmazás (1),rendelkezés (1),rendelkező (1),rémhír (1),fx (1),jelzáloghitel költségek (1),Alkotmánybíróság (1),lakás célú hitel (1),állampapír hozam (1),elektronikus bankolás (1),takarékszámla (1),mobilalkalmazás (1),Concorde Rubicon (1),hitelfelvetel (1),magyar államkötvény (1),köztisztviselő (1),részvényalapok (1),banki levelezés (1),elektronikus (1),eladás (1),Magyar Államkincstár (1),MÁK (1),moduláris bankolás (1),futamidő-hosszabbítás (1),business kártya (1),EFER (1),üzleti hitelkártya (1),debit kártya (1),penzvalto (1),euró árfolyam (1),startup (1),kkv számla (1),számlanyitási akció (1),nyugdíjbiztosítás (1),támogatott lakáshitel (1),jóváírás (1),nyugdíj-előtakarékossági számla (1),költségvetés (1),dombornyomott (1),pénzügyi tanácsadás (1),mobiltárca (1),zene (1),penztar (1),díjváltozás (1),ingatlan eladás (1),költségcsökkentés (1),uj mobiltelefon (1),bónusz (1),vállalkozói folyószámlahitel (1),prémium államkötvény (1),alapok (1),ismeretek (1),kártyaelfogadás (1),bónusz államkötvény (1),banki kamatok (1),e-bank (1),Internet banking (1),mobil bankolás (1),athidalo kolcson (1),folyószámla hitel (1)

Reblog